Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Neymar opísal, ako ho paralyzovala prehra. Od Pelého dostal silný odkaz

Brazílsky futbalista Neymar priznal veľké sklamanie po vypadnutí Brazílie vo štvrťfinále na MS v Katare po jedenástkovom rozstrele s Chorvátskom.

11.12.2022 21:17
Neymar Foto: ,
Neymar po vypadnutí s Chorvátmi.
debata (1)

Tridsaťročný útočník otvoril v nadstavenom čase prvého predĺženia skóre zápasu, keď 77. gólom v národnom drese vyrovnal rekord legendárneho Pelého.

Chorváti však v 117. minúte vyrovnali zásluhou Bruna Petkoviča a rozstrel vyhrali 4:2.

„Som psychicky zničený. Najviac ma určite bolela prehra, ktorá ma paralyzovala natoľko, že som sa desať minút nevedel pohnúť. Rozplakal som sa a nevedel som prestať. Bude ma to ešte veľmi dlho mrzieť,“ uviedol Neymar na sociálnej sieti Instagram.

Neymar, Lionel Messi Čítajte viac Vy tancujete a my spievame, rypli si Chorváti. Kritiku zožalo posmešné gesto

Útočník Paríža Saint-Germain po zápase priznal, že to možno bol jeho posledný duel v reprezentácii.

Pelé však dúfa, že si to Neymar ešte rozmyslí.

"Videl som ťa vyrastať, fandil som ti každý deň a konečne ti môžem zagratulovať k dosiahnutiu mojej streleckej bilancie za Brazíliu. Obaja vieme, že je to viac než len číslo.

Naša hlavná úloha ako športovcov je inšpirovať našich súčasných spoluhráčov, budúce generácie a najmä všetkých, ktorí milujú šport," napísal na svojom instagrame Pelé.

Brazílsky smútok vs. chorvátska eufória Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
 Dominik Livakovič kryje jedenástku Rodryga.

Legenda doviedla reprezentáciu Brazílie k titulom majstrov sveta v rokoch 1958, 1962 a 1970. Na šieste prvenstvo čaká od roku 2002.

"Bohužiaľ, toto pre nás nie je najšťastnejší deň. Rekord som stanovil takmer pred 50 rokmi a odvtedy sa k nemu nikto nepriblížil, až doteraz. Dokázal si to, chlapče. Ukazuje to, aký úžasný úspech to je.

Naďalej nás inšpiruj. Budem sa radovať z každého tvojho gólu, tak ako som to robil doposiaľ v každom zápase, v ktorom som ťa videl na ihrisku," dodal Pelé v odkaze pre Neymara.

Zdravotný stav Pelého sa v ostatných dňoch zlepšoval. Už 82-ročný Edson Arantes do Nascimento bol nedávno hospitalizovaný v Nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paule, kde podstupuje liečbu pľúcnej infekcie spôsobenej ochorením COVID-19.

Lekári uviedli, že ho prepustia z nemocnice, keď sa úplne zotaví zo spomenutej infekcie.

Teraz už stačilo! Ohlasy na piatkové zápasy MS Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Denník Globo píše, že Brazília je prvým tímom,...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #pelé #brazílski futbalisti