Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neymar opísal, ako ho paralyzovala prehra. Od Pelého dostal silný odkaz

Brazílsky futbalista Neymar priznal veľké sklamanie po vypadnutí Brazílie vo štvrťfinále na MS v Katare po jedenástkovom rozstrele s Chorvátskom.

11.12.2022 21:17
Neymar Foto: ,
Neymar po vypadnutí s Chorvátmi.
debata (1)

Tridsaťročný útočník otvoril v nadstavenom čase prvého predĺženia skóre zápasu, keď 77. gólom v národnom drese vyrovnal rekord legendárneho Pelého.

Chorváti však v 117. minúte vyrovnali zásluhou Bruna Petkoviča a rozstrel vyhrali 4:2.

„Som psychicky zničený. Najviac ma určite bolela prehra, ktorá ma paralyzovala natoľko, že som sa desať minút nevedel pohnúť. Rozplakal som sa a nevedel som prestať. Bude ma to ešte veľmi dlho mrzieť,“ uviedol Neymar na sociálnej sieti Instagram.

Neymar, Lionel Messi Čítajte viac Vy tancujete a my spievame, rypli si Chorváti. Kritiku zožalo posmešné gesto

Útočník Paríža Saint-Germain po zápase priznal, že to možno bol jeho posledný duel v reprezentácii.

Pelé však dúfa, že si to Neymar ešte rozmyslí.

"Videl som ťa vyrastať, fandil som ti každý deň a konečne ti môžem zagratulovať k dosiahnutiu mojej streleckej bilancie za Brazíliu. Obaja vieme, že je to viac než len číslo.

Naša hlavná úloha ako športovcov je inšpirovať našich súčasných spoluhráčov, budúce generácie a najmä všetkých, ktorí milujú šport," napísal na svojom instagrame Pelé.

Brazílsky smútok vs. chorvátska eufória Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
 Dominik Livakovič kryje jedenástku Rodryga.

Legenda doviedla reprezentáciu Brazílie k titulom majstrov sveta v rokoch 1958, 1962 a 1970. Na šieste prvenstvo čaká od roku 2002.

"Bohužiaľ, toto pre nás nie je najšťastnejší deň. Rekord som stanovil takmer pred 50 rokmi a odvtedy sa k nemu nikto nepriblížil, až doteraz. Dokázal si to, chlapče. Ukazuje to, aký úžasný úspech to je.

Naďalej nás inšpiruj. Budem sa radovať z každého tvojho gólu, tak ako som to robil doposiaľ v každom zápase, v ktorom som ťa videl na ihrisku," dodal Pelé v odkaze pre Neymara.

Zdravotný stav Pelého sa v ostatných dňoch zlepšoval. Už 82-ročný Edson Arantes do Nascimento bol nedávno hospitalizovaný v Nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paule, kde podstupuje liečbu pľúcnej infekcie spôsobenej ochorením COVID-19.

Lekári uviedli, že ho prepustia z nemocnice, keď sa úplne zotaví zo spomenutej infekcie.

Teraz už stačilo! Ohlasy na piatkové zápasy MS Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Denník Globo píše, že Brazília je prvým tímom,...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #pelé #brazílski futbalisti