Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pelé: Šiesty titul získame v Rusku. Niektorí hráči si už za Brazíliu nezahrajú, vraví Juninho

Legendárny brazílsky futbalista Pelé pogratuloval nemeckej reprezentácii k postupu do finále majstrovstiev sveta.

09.07.2014 09:58
Thomas Müller Foto: ,
Thomas Müller posiela loptu za Julia Césara.
debata (4)

Hoci jeho krajania v utorok večer v Belo Horizonte utrpeli od Nemcov debakel 1:7, Pelé verí, že „Kanárici“ uspejú za štyri roky v Rusku.

„Vždy som tvrdil, že futbal je hra plná prekvapení. S týmto výsledkom nikto nepočítal. Šiesty titul vyhráme v Rusku. Gratulujem Nemecku,“ uviedol Pelé na twitteri po historickej prehre domácich futbalistov.

Pelé s Brazíliou získal tri tituly majstra sveta v rokoch 1958, 1962 a 1970. Tento rok, rovnako ako v roku 1950, kedy vo finále Brazílčania prehrali senzačne s Uruguajom 1:2, však na domácej pôde trofej nezdvihne.

„Z toho sa budú hráči ťažko spamätávať, dokonca si myslím, že niektorí z nich sa už v reprezentácii nikdy neobjavia,“ pridal ďalší bývalý brazílsky reprezentant Juninho. „Nemecko nám ukázalo, ako sa hrá futbal a my sa z toho musíme poučiť. Je potrebné zistiť, čo je zlé s brazílskym futbalom a urobiť veľa zmien,“ dodal.

Brazílčania lovili loptu vo vlastnej sieti v... Foto: SITA/AP
Brazília Brazílčania lovili loptu vo vlastnej sieti v prvom polčase hneď päťkrát.

„Za pol storočia, čo sledujem futbal, bol tento zápas najviac omračujúci, ohromujúci a výnimočný, aký som kedy videl,“ pridal niekdajší anglický reprezentant a dnes komentátor BBC Gary Lineker.

„Čo to bolo? Neuveriteľné,“ povedal legendárny Nemec Franz Beckenbauer, ktorý dokázal svetový šampionát vyhrať ako hráč i tréner.

„Brazílčania to neuniesli emocionálne, veď na všetkých fotkách plakali – pred zápasom i po ňom,“ vyhlásil bývalý nemecký reprezentačný brankár Oliver Kahn. „Ich tím ešte nie je psychicky tak silný, aby zvládol tlak tak veľkého turnaja. Preto sa úplne rozložili,“ dodal.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #brazílska futbalová reprezentácia