Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daň za meškanie stavby? V Belo Horizonte sa zrútil nadjazd, zabil dvoch ľudí

Futbalový šampionát v Brazílii sa vo štvrtok neniesol len v znamení voľného dňa, ale aj nešťastnej udalosti pri rekonštrukcii infraštruktúry.

03.07.2014 23:57 , aktualizované: 04.07.2014 08:41
debata
zväčšiť Poškodený autobus pod zrúteným nadjazdom.
Belo Horizonte, autobus Poškodený autobus pod zrúteným nadjazdom.

Zrútenie rekonštruovaného cestného nadjazdu v Belo Horizonte si vyžiadalo okrem poškodenia autobusu medzimestskej linky, dvoch kamiónov a jedného auta podľa posledných aktualizovaných informácií aj dva ľudské životy a minimálne 19 zranených. Informáciu pre miestne médiá potvrdili policajný dôstojník Federico Pascual a starosta mesta Márcio Lacerda. Počet obetí nemusí byť ešte konečný, záchranári stále prehľadávajú trosky, v ktorých ostal zasypaný autobus, dve nákladné autá a jedno osobné, pri ktorom nie je isté, či jeho posádka stihla utiecť, alebo ostala vnútri. V Belo Horizonte vyhlásili trojdňový smútok, prezidentka Brazílie Dilma Rousseffová vyjadrila príbuzným obetí sústrasť.

K incidentu prišlo na projekte rozvoja infraštruktúry súvisiacim so svetovým šampionátom. Rekonštrukcia jednej z hlavných dopravných tepien však nebola dokončená načas. Nešťastná udalosť sa udiala len 5 kilometrov od štadióna Mineirao, ktorý budúci utorok hostí zápas semifinále.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #Belo Horizonte