Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Priekupníkom mali vstupenky dodávať brazílske legendy aj Neymarov otec

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) spoločne s brazílskymi úradmi vyšetrujú nelegálne obchodovanie s lístkami na majstrovstvách sveta. Policajný vyšetrovateľ prezradil, že v prípade postupu domácej reprezentácie do finále MS by jedna vstupenka na spomenuté stretnutie mohla na čiernom trhu stáť až 16-tisíc dolárov.

03.07.2014 21:16
Neymar, Brazília Foto: ,
Neymar.
debata

Tlačová hovorkyňa polície v Riu de Janeiro Camila Donatová uviedla, že v utorok zadržali jedenásť podozrivých osôb a odobrali im vstupenky, ktoré dodala FIFA sponzorom, mimovládnym organizáciám a členom technickej komisie brazílskeho tímu.

Miestne orgány takisto vyšetrujú možnú účasť funkcionárov FIFA, ako i predstaviteľov brazílskej, argentínskej a španielskej futbalovej federácie. Polícii sa už podarilo identifikovať šéfa gangu, ktorým bol údajne Alžírčan Mohamadou Lamine Fofana. Ostatní desiati zadržaní sú Brazílčania. Donatová varovala médiá, aby sa do skončenia vyšetrovania vyhýbali unáhleným záverom. Podľa denníka Folha de Sao Paulo mal lístky spomenutým priekupníkom dodávať aj otec brazílskeho reprezentačného útočníka Neymara. Periodikum ďalej uvádza, že do prípadu sú údajne zapojení aj niekdajší reprezentanti krajiny päťnásobných majstrov sveta Júnior Baiano, Dunga, Carlos Alberto a taktiež aj Ronaldinhov brat Roberto de Assis.

Podľa BBC mohlo jedenásť zadržaných nelegálnym spôsobom počas majstrovstiev sveta zarobiť až 90 miliónov dolárov. V rozpore so zákonmi predávali lístky údajne už na štvrtom šampionáte. Alžírčan Fofana zrejme získaval vstupenky od niekoho z FIFA. Na aute mal nálepku umožňujúcu prístup na súkromné akcie FIFA. Pri zatýkaní mali muži pri sebe asi stovku vstupeniek. V Brazílii im hrozia obvinenia z ich nelegálneho predaja, organizovania zločineckej skupiny a prania špinavých peňazí.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #MS 2014 vo futbale #Dunga #Júnior Baiano #Carlos Alberto