Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kolumbia ešte nezaváhala. A nebojí sa ani Brazílie

Jediná juhoamerická dvojica vo štvrťfinálovom programe má jasného favorita. Brazílii chýbajú už iba tri stupne ku zlatej radosti. V krajine o tom nik nepochybuje. Lenže Kolumbia bude tvrdým súperom.

04.07.2014 16:00
Brazília, fanúšikovia Foto: ,
Brazílski fanúšikovia.
debata

O tom zasa nepochybuje brazílsky tréner Luiz Felipe Scolari. „Proti nám sa postaví silné mužstvo. Má dobrú organizáciu hry a aj kvalitných jednotlivcov,“ charakterizuje súpera.

Mnohí sa sústreďujú najmä na najväčšiu hviezdu Jamesa Rodrígueza, ktorý dvoma parádnymi gólmi vyradil v osemfinále iný juhoamerický tím – Uruguaj. Scolari však dvíha varovne prst. „Nemôžeme sa sústrediť len na neho. Kolumbia má aj ďalších šikovných futbalistov, musíme ju zdolať ako tím.“

Ak by sa vychádzalo len z dlhodobých štatistík a histórie, Brazília ju už prakticky pred zápasom víťazom. Títo súperi ešte na MS na seba nenarazili, ale celková vzájomná bilancia hovorí jasne pre domáci tím, z 25 zápasov podľahol Kolumbii len dvakrát. A na to si už málokto spomenie, veď so svojím dnešným súperom prehrali naposledy v roku 1991. Odvtedy odohrali spolu dvanásť stretnutí a Brazília v nich inkasovala len tri razy. Doma naposledy prehrala súťažný zápas pred takmer štyridsiatimi rokmi (na Copa America 1975 s Peru).

Je tu však aj súčasnosť a tá potvrdzuje, že Kolumbia má formu. Spolu s Holandskom je jediná, ktorá vyhrala v riadnom čase všetky doterajšie štyri zápasy na tomto šampionáte a má aj výborné skóre 11:2.

S takýmto číslami sa Brazílčania nemôžu pochváliť. Vyhrali len dva razy a dva razy remizovali. V osemfinále potrebovali na postup penalty. S výnimkou zápasu s Kamerunom (4:1) ani jeden nevyznel herne a výsledkovo presvedčivo.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

„Nemyslím si, že je niektoré mužstvo v tomto súboji favoritom,“ domnieva sa kolumbijský kouč José Pekerman. „Očakávam veľmi vyrovnané a tiež ofenzívne stretnutie. Na turnaji sme hrali doteraz dobre a verím, že to potvrdíme aj proti Brazílii.“

Tím Argentínčana Pekermana hra zatiaľ naozaj nielen účelne, ale aj pekne. Mužstvo ani na chvíľu nepocítilo, že mu chýba najväčšia hviezda, strelec Radamel Falcao.

V Brazílii i Kolumbii sa dnes zastaví život. Kolumbijský prezident dal dokonca oficiálne voľno všetkým štátnym zamestnancom… Obe juhoamerické krajiny sa chystajú na oslavy postupu. Isté však je, že jedna bude smútiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #brazílska futbalová reprezentácia #MS vo futbale 2014 #kolumbijská futbalová reprezentácia