Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Belgický talent si trúfa na argentínskeho génia

Spolu s Brazíliou sú najväčšími favoritmi na zisk titulu, vraveli experti o futbalistoch Argentíny pred majstrovstvami sveta.

05.07.2014 12:00
Argentína, fanúšik Foto: ,
Úsmev na tvári mladej fanúšičky Argentíny.
debata

Môžu zaskočiť aj najsilnejšie tímy, sú čiernym koňom turnaja, tvrdili o Belgičanoch. Cesta na futbalový Olymp sa pre európskeho alebo juhoamerického zástupcu zajtra večer skončí.

Štyri skúšky už Argentína na brazílskom šampionáte zvládla. Piata z nich však bude zrejme najnáročnejšia. Juhoamerického giganta vyzve mužstvo, o ktorom mnohí vravia, že v sebe skrýva najviac talentu, potenciálu a perspektívy. Nečudo, v belgickom tíme stojí hviezda vedľa hviezdy. Ostrieľaných matadorov výborne dopĺňajú mladíci. Spája ich najmä túžba po úspechu.

„Nebudem klamať. Uvedomujeme si silu súpera. Argentína má skvelých hráčov, no my chceme ísť do semifinále,“ netají pred zápasom vysoké ciele tréner Marc Wlmots. V prípade úspechu by si Belgičania vyrovnali historické maximum. Medzi najlepšou štvoricou na svetovom šampionáte si zahrali dosiaľ len raz – v roku 1986, keď obsadili štvrté miesto.

Zatiaľ čo v Mexiku ich priviedla k veľkému úspechu partia okolo legendárneho Enza Scifa, v Brazílii veria belgickí fanúšikovia v schopnosti Edena Hazarda, Driesa Mertensa, Vincenta Kompanyho či Thomasa Vermaelena. V osobnosti, ktoré pôsobia v tých najvychytenejších ligách sveta a majú dostatok skúseností, aby zvládli aj náročný zápas s Argentínou. „Súper má lepšie mužstvo. Dôležité však bude, ako zvládne zápas po psychickej stránke. V tom vidím našu výhodu,“ upozorňuje Wilmots.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Najväčšou hrozbou pre Belgičanov bude Lionel Messi. Argentínsky kapitán strelil na turnaji štyri zo siedmich gólov mužstva a ako jeden z mála si nemusel v doterajšom priebehu vypočuť od médií či fanúšikov kritiku. Naopak, zvyšok tímu zatiaľ nepredvádza uspokojivé výkony. „Mám pocit, akoby sa Argentína rútila do katastrofy. Ak Messi vo štvrťfinále opäť niečo nevymyslí, rozlúčime sa so šampionátom,“ tvrdil Diego Maradona po osemfinále, v ktorom si jeho krajania poradili so Švajčiarmi s veľkými ťažkosťami až po predĺžení. Záchrana prišla opäť od Messiho, ktorý prihral Di Maríovi na jediný gól zápasu.

Zlyhanie futbalistov by bol pre argentínskych priaznivcov šok. Rovnako, ako brazílski, si nepripúšťajú nič iné ako zisk titulu. Napokon, čakajú naň už takmer tri desaťročia (od MS 1986). Navyše, na posledných piatich svetových šampionátoch sa Argentínčania nepredrali ani cez štvrťfinále.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale 2014 #belgická futbalová reprezentácia #argentínska futbalová reprezentácia