Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obama odkázal Howardovi: Trénuj a urobím z teba ministra obrany

Prezident Spojených štátov Barack Obama ocenil úsilie futbalových reprezentantov na majstrovstvách sveta v Brazílii.

03.07.2014 10:38
Tim Howard Foto: ,
Tim Howard inkasoval proti Belgicku dvakrát, napriek tomu bol najlepším hráčom zápasu.
debata (2)

Po osemfinálovej prehre s Belgickom sa z Oválnej pracovne Bieleho domu spojil s brankárom tímu Timom Howardom a kapitánom Clintom Dempseym, vyzdvihol ich vodcovské schopnosti a poďakoval sa im za výkony na šampionáte. Pripomenul, že počínanie futbalovej reprezentácie prvý raz sledoval s napätím celý národ.

„Chlapci, sme na vás hrdí. Bolo neuveriteľné vidieť, ako ste si získali srdcia a priazeň celej krajiny,“ povedala hlava štátu, v ktorom futbal stále zápasí o popularitu s americkým futbalom, bejzbalom či basketbalom.

Brankárovi Howardovi, so 16 zákrokmi v zápase proti Belgicku rekordérovi histórie majstrovstiev sveta, Obama odporučil, aby si oholil hustú bradu, inak si neporadí s davmi obdivovateľov.

„Viem, že ste teraz sklamaní z prehry, ale to, čo ste dosiahli, je naozaj veľká vec,“ dodal Obama, ktorý pozorne sledoval všetky zápasy USA na MS. Ten s Nemeckom v základnej skupine na palube Air Force One.

Americký futbalový hrdina Howard sa v internetovej encyklopédii Wikipedia na krátko stal dokonca šéfom Pentagonu. Minister obrany Chuck Hagel pozval celý tím na návštevu slávneho washingtonského sídla rezortu. „Povedal Howardovi, že keď trochu potrénuje, mohol by sa raz stať ministrom obrany,“ prezradil hovorca úradu John Kirby.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Barack Obama #MS 2014 vo futbale #Tim Howard