Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diár: Hnilé jablká Afriky

Po Ázii, ktorej všetky tímy sa lúčili už v skupinách, schytala debakel Afrika. Každý šampionát sú jej ambície vyššie ako realita na ihrisku. Aj teraz sa čakala ofenzíva tímov čierneho kontinentu, ale konečnou je zasa štvrťfinále.

02.07.2014 22:16
Ghana, futbalisti, radosť Foto: ,
Oslavný tanec futbalistov Ghany. Do štvrťfinále sa bojovnému tímu postúpiť nepodarilo.
debata

Platilo to aj na historicky prvom šampionáte na africkej pôde pred štyrmi rokmi. Víťaznú zástavu zdvihla len Ghana, jediná postúpila do osemfinále, ale už vo štvrťfinále v divokom súboji s Uruguajom napísala poslednú africkú kapitolu.

Spomenie si ešte niekto? V roku 1990 kamerunský lev Milla oslavoval góly tancom a jeho tím postúpil do štvrťfinále v Taliansku. Vtedy všetci verili čaru afrického futbalu a sotva niekto predpokladal, že aj po dvadsiatich štyroch rokoch bude štvrťfinále jeho stropom.

Stále je to rovnaká pesnička. Keď ide do tuhého, Afričanom chýba viac taktickej zrelosti i hernej disciplíny. Ničia ich časté škandály. Raz nemajú hráči vyplatené prémie, inokedy chcú od zväzu viac, potom sa medzi sebou pohádajú či dokonca padne aj nejaká facka.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Afrike nie je fuk, ako obstojí na šampionáte. Prezidenti Kamerunu i Ghany žiadajú prešetriť neúspech v Brazílii. Úlohami sa budú zaoberať predsedovia vlád. V Ghane hlava štátu na analýzu nečakala a už preventívne odvolala ministra športu i jeho zástupcu.

Kamerun začína zasa písať príbeh o siedmich zhnitých jablkách. Rieši podozrenie z ovpyvňovania zápasov, najmä proti Chorvátsku (0:4). Vo vyhlásení federácie sa tvrdí, že v tíme bolo sedem zhnilých jabĺk.

Toto sme tu ešte nemali, ale inak? Nič nové pod horúcim africkým slnkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale 2014 #diár