Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tip Pravda.sk: Švajčiari potrápia Argentínu, USA vyradia Belgicko

Horná polovica štvrťfinálového pavúka už je kompletná, zostávajú už iba dve voľné miesta. V utorok sa o ne pobijú Argentína so Švajčiarskom a Belgicko s USA.

01.07.2014 14:58
Marouane Fellaini Foto: ,
Belgičan Marouane Fellaini.
debata

Od 18.00 je na programe súboj argentínskeho Messiho s tým alpským. Maličký, ale o to šikovnejší Švajčiar Xherdan Shaqiri sa v poslednom zápase skupiny proti Hondurasu predviedol parádnym hetrikom a odpovedal tak na kritiku médií. Vo forme je však aj „pravý“ Messi. Ten dal v úvodných troch zápasoch odpoveď večným pochybovačom, podľa ktorých je hviezda Barcelony v reprezentácii iba polovičná. V skupine strelil štyri góly a zaradil sa medzi najlepších kanonier turnaja.

Kto bude úspešní v utorok večer? Favoritom sú dvojnásobní majstri sveta z Argentíny, ale silná generácia švajčiarskych „prisťahovalcov“ nebude ľahkým súperom.

Predpokladaná zostava
Argentína: Romero – Zabaleta, Garay, Fernandéz, Rojo – Gago, Mascherano, Di María – Messi, Higuaín, Lavezzi
Švajčiarsko: Benaglio – Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez – Behrami, Inler – Xhaka, Shaqiri, Mehmedi – Drmič

Tip Pravda.sk Argentína – Švajčiarsko 2:1

O 22.00 na seba narazia reprezentácie Belgicka a USA. Tento súboj by mohol byť tým najvyrovnanejším zo všetkých štvrťfinále. Belgicko, čierny kôň turnaja síce v skupine nezaváhal, herne však úplne nepresvedčil.

Američania postúpili z mimoriadne ťažkej skupiny, keď domov poslali Ghanu a Portugalsko. Proti Nemecku hrali síce pasívne, ale tak, aby to Klinssmanovi a spol. stačilo na postup. Kto bude sláviť úspech? Silné individuality, alebo dlhodobo zohratý tím?

Predpokladaná zostava
Belgicko: Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen – Witsel, Fellaini, De Bruyne; – Mertens, Mirallas, Origi
USA: Howard – Johnson, Cameron, Besler, Beasley – Beckerman, Jones – Bedoya, Bradley, Zusi – Dempsey

Tip Pravda.sk: Belgicko – USA 1:1 (1:2 po predĺžení)

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 - Tip Pravdy