Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Naštvaný Mertesacker: V osemfinále MS nehrajú karnevalové súbory

Nemecký obranca Per Mertesacker sa ostro ohradil voči kritike svojho tímu za výkon v osemfinále majstrovstiev sveta proti Alžírsku, ktoré zdolal 2:1 až po predĺžení.

01.07.2014 11:33
Per Mertesacker, Islam Slimani Foto: ,
Per Mertesacker v súboji s Islamom Slimanim.
debata

Podľa futbalistu Arsenalu bol pondelňajší zápas nesmierne ťažký, pretože v tejto fáze šampionátu nehrajú žiadne karnevalové súbory.

Obvykle pokojný Mertesacker sa neudržal v pozápasovom rozhovore s reportérom televízie ZDF, ktorý sa ho spýtal, prečo sa favorizované Nemecko s africkým súperom toľko trápilo. „Vôbec ma nezaujíma, ako sme hrali. Sme vo štvrťfinále a to sa počíta,“ vyhlásil naštvaný obranca.

Alžírčania podľa neho hrali výborne a vo vyraďovacej fáze MS neboli náhodou. „Čo odo mňa chcete? Myslíte si, že v osemfinále sú karnevalové súbory? Odohrali sme 120 minút a bojovali až do konca a myslím, že zaslúžene vyhrali,“ uviedol Mertesacker.

„Chcete, aby sme boli na svetovom šampionáte úspešní, alebo hrali krásny futbal a vypadli? Naozaj nechápem tento výsluch,“ pridal dvadsaťdeväťročný stopér, ktorého mužstvo vyzve v piatkovom štvrťfinále Francúzsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #MS vo futbale 2014 #Per Mertesacker