Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrozba bojkotu je zažehnaná. Nigérijčanom vyplatili sľúbené prémie

Členovia nigérijskej futbalovej reprezentácie dostali finančné prémie, o ktoré bojovali aj štrajkom. "Super orli" takmer neodleteli na majstrovstvá sveta do Brazílie, keďže im národná federácia dlhovala peniaze.

28.06.2014 12:44
Nigéria, futbalisti Foto: ,
Futbalisti Nigérie.
debata

Nigérijskí futbalisti na protest neabsolvovali štvrtkový tréning a hrozili bojkotom aj v ďalších dňoch. „Všetko sme vyriešili a už nechceme hovoriť o minulosti. Momentálne neexistuje žiadny problém, preto všetci normálne trénujú,“ povedal zástupcom médií hovorca Nigérijskej futbalovej federácie Ben Alaiya a doplnil, že dôvodom zrušenia štvrtkovej tréningovej jednotky neboli financie, ale nedostatok času spôsobený zlou organizáciou transferov Nigérijčanov.

„Nikdy sme nemali finančné problémy. Do dnešného dňa každý dostal to, čo dostať mal. Hráčom národného tímu Nigérie nikto nič nedlhuje,“ poznamenal v rozpore s medializovanými skutočnosťami Alaiya.

V minulosti boli známe problémy s vyplácaním odmien zo strany zväzu, pre čo výber Nigérie odletel do Brazílie na lanský Pohár konfederácií FIFA s meškaním a v príprave na tohtoročné MS protestoval pred plánovaným turnajom a takmer naň nevycestoval. Finančné problémy, resp. nevyplatené prémie za účasť na MS 2014 avizovali aj hráči iných afrických mužstiev Kamerunu a Ghany.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Nigérijčania sa prebojovali do osemfinále jubilejného XX. svetového šampionátu, v pondelok 30. júna nastúpia v Brasílii proti Francúzom.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #futbalová reprezentácia Nigérie