Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gyan sa vyhrážal fyzickým útokom novinárovi

Útočník ghanskej futbalovej reprezentácie Asamoah Gyan sa vyhrážal fyzickým útokom žurnalistovi po štvrtkovom zápase na majstrovstvách sveta v Brazílii, v ktorom "čierne hviezdy" prehrali s Portugalcami 1:2.

27.06.2014 13:11
Asamoah Gyan Foto: ,
Asamoah Gyan.
debata

Afričania by v prípade vyššieho víťazstva postúpili do osemfinále, ale Gyanov vyrovnávajúci zásah po vlastnom góle Johna Boyeho napokon nestačil na zvrat. Cristiano Ronaldo totiž zariadil trojbodový zisk pre európsky tím, obe mužstvá však skončili na šampionáte už v základnej skupine.

V médiách rezonovala v ostatných dňoch vyhrotená situácia v ghanskej družine. Futbalisti si silou mocou vynútili zvýšenie finančných prémií za účinkovanie na MS 2014. Kouč James Kwesi Appiah dokonca vyhostil z národného tímu i šampionátu hráčov Sulleya Muntariho a Kevina-Princa Boatenga. Ghanskí futbalisti zareagovali svojsky na dianie a po prehre s Portugalčanmi len mlčky prešli mixzónou, na čo jeden z novinárov začal na hráčov bučať. To sa najviac dotklo 28-ročného útočníka Gyana, ktorý sa zúrivo vyrútil na žurnalistu. Zastavili ho až reprezentační spoluhráči a odtlačili ho do čakajúceho autobusu.

„Súčasťou práce profesionálnych futbalistov sú aj rozhovory s novinármi po zápasoch. Nezáleží, či vyhrajú alebo prehrajú. Odmietli sa s nami rozprávať, preto som na nich zabučal. Nepovedal som nič urážlivé, ale niektorých sa to dotklo a najviac asi Gyana, ktorý sa správal agresívne,“ cituje špecializovaný portál goal.com slová napadnutého zástupcu médií.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale 2014 #Asamoah Gyan