Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Tip Pravda.sk: Portugalsko zničí rozhádanú Ghanu. Ale nepostúpi

Vo štvrtok sa rozhodne o posledných troch osemfinalistoch MS vo futbale. Z ôsmich tímov, ktoré dnes nastúpia na záverečný duel v skupinách, má už isté miesto medzi postupujúcimi Belgicko.

26.06.2014 15:30
Nemecko Španielsko 10 Foto:
Manuel Neuer zasahuje.
debata

Od 18.00 je na programe šláger dňa USA – Nemecko. Obom mužstvám stačí na postup remíza a tak všetci dúfame, že sa nezopakuje scenár z roku 1982, keď Nemci s Rakúšanmi po remíze a pasívnom výkone v poslednom zápase v skupine vyradili Irán.

Obe mužstvá deklarujú, že chcú vyhrať. Náboj dodáva stretnutiu aj fakt, že na lavičke Američanov sedí Nemec Jürgen Klinsmann, ktorý svoju rodnú krajinu viedol na domácom šampinoáte v roku 2006.

Hráči Joachima Löwa sú spoločne s Brazílčanmi považovaní za najväčších favoritov turnaja, aj v prípade prehry majú vzhľadom na výrazne aktívne skóre veľkú šancu postúpiť.

Tip Pravda.sk: USA – Nemecko 1:1

V druhom zápase skupiny Portugalsko – Ghana sa zdá, že je všetko jasné. Mužstvo pre disciplinárne prehrešky opustili Muntari a Boateng, dve najväčšie hviezdy tímu. V družstve Ghančanov je zrejme nálada na bode mrazu a to v kombinácii naivným africkým futbalom znamená debakel.

Tip Pravda.sk: Portugalsko – Ghana 4:0

V H-skupine sa bude bojovať už iba o jedno osemfinálové miesto. Belgičania, ktorí sú už istými postupujúcimi, sa stretnú s Južnou Kóreou. Tá naposledy prehrala s Alžírskom 2:4 a ak sa výrazne nezlepší, rovnaký osud ju čaká aj proti čiernemu koňovi turnaja.

Druhý postupujúci s najväčšou pravdepodobnosťou vzíde zo súboja Alžírsko – Rusko. Zástupcovia európskej zóny sú v stretnutí favoritom.

Tipy Pravda.sk: Kórejská republika – Belgicko 0:2, Alžírsko – Rusko 1:3

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 - Tip Pravdy