Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brazílsky diár: Kostarika verzus veľmoci

Malá Kostarika, kde žije asi toľko obyvateľov ako na Slovensku, sa vrátila na svetový šampionát a urobila krátky proces s horúcimi favoritmi. Je azda najväčšou senzáciou doterajšieho priebehu finálového turnaja v Brazílii.

26.06.2014 08:00
Kostarika, futbal, MS 2014, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Kostariky.
debata

Zatočila s tromi majstrami sveta, ktorí majú dovedna sedem titulov. Kostarike nik nedával nijakú šancu. V elitnej spoločnosti bola len do počtu, lenže už po dvoch kolách mala jediná zo skupiny istý postup. Odrovnala Uruguaj i Taliansko a už s postupom vo vrecku sa uspokojila s bezgólovou remízou s vyradeným Anglickom.

Tri veľmoci sa pozerajú na jej chrbát, dali jej dovedna jediný gól. To nie je zasa až také obrovské prekvapenie. Sila v obrane na čele s výborným brankárom Navasom je v prípade tohto stredoamerického výberu známa. V kvalifikácii si udržal čisté konto dlhých 476 minút.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Mimochodom, najväčší úspech dosiahla Kostarika na majstrovstvách sveta v Taliansku 1990, keď prvý a do turnaja v Brazílii aj jediný raz postúpila zo skupiny. V osemfinále si potom v Bari na nej zgustol československý tím (4:1), ktorý viedol Jozef Vengloš. V zápase exceloval Skuhravý, ktorý strelil do kostarickej siete hetrik.

Skupina smrti, ako označovali mnohí experti túto partičku šampiónov s jedným outsiderom, napokon nepochovala papierovo najslabšieho, ale stal sa jej lídrom. S takýmto skvelým odporúčaním nemusí byť ani historický úspech na tomto šampionáte posledným.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kostarika #MS vo futbale 2014 #Brazílsky diár