Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Narušiteľ zápasu Ghany s Nemeckom propagoval neonacizmus

Narušiteľ jedného z najkvalitnejších zápasov doterajšieho priebehu XX. futbalových majstrovstiev sveta v Brazílii medzi Ghanou a Nemeckom (2:2) bol pravdepodobne sympatizant neonacizmu.

23.06.2014 10:54
Nemecko - Ghana, narušiteľ Foto: ,
Narušiteľa zápasu medzi Nemeckom a Ghanou sa snažil spacifikovať aj ghanský futbalista Sulley Muntari.
debata (1)

Antidiskriminačná organizácia Fare vo svojej správe pre Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) vychádzala z nápisu, ktorý mal polonahý muž na hrudi, keď vbehol na trávnik počas sobotňajšieho súboja. Na tele mal poľské telefónne číslo a e-mailovú adresu obsahujúcu písmená HH ako iniciály nacistického pozdravu Heil Hitler či SS, čo je skratka polovojenskej organizácie z čias Tretej ríše.

Narušiteľ zápasu Nemecko - Ghana

„Nedokážeme si vysvetliť, ako sa cez kontroly mohol dostať jedinec, ktorý si pokreslí telo a potom skočí na ihrisko s odkazom propagujúcim neonacizmus,“ uviedla výkonná riaditeľka Fare Piara Powartová, ktorú znepokojili aj fotografie pravdepodobne nemeckých fanúšikov. Tí si pred stretnutím s africkým súperom natreli tváre čiernou farbou.

Zápas Nemecko - Ghana vo videoskratke

„Netolerujeme žiadne diskriminačné posolstvá. V takýchto prípadoch zbierame dostupné dôkazy a posúvame ich disciplinárnej komisii,“ reagovala hovorkyňa FIFA Delia Fischerová.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #nemecká futbalová reprezentácia #futbalová reprezentácia Ghany