Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hodgson nerozmýšľa nad rezignáciou

Napriek dvom prehrám a hrozbe vyradenia už po skupinovej fáze majstrovstiev sveta 2014 vo futbale nepomýšľa tréner anglickej reprezentácie Roy Hodgson na odstúpenie.

20.06.2014 11:02
Roy Hodgson Foto: ,
Roy Hodgson.
debata

Albión ťahal za kratší koniec v oboch doterajších dueloch v D-skupine s Talianskom (1:2) a Uruguajom (1:2) a ak azúrová squadra nezdolá v piatok Kostariku, Angličania sú mimo hry o účasť v osemfinále. „Absolútne nerozmýšľam nad rezignáciou. Som nesmierne spokojný s prístupom hráčom k našej trénerskej práci,“ cituje britský spravodajský portál BBC.co.uk slová 66-ročného kouča.

Hodgson sa stal kormidelníkom Anglicka krátko pred majstrovstvami Európy 2012 v Poľsku a na Ukrajine, vo funkcii nahradil Taliana Fabia Capella, ktorý šokujúco odstúpil. Steven Gerrard a spol. sa dostali na kontinentálnom šampionáte pred dvoma rokmi do štvrťfinále, kde prehrali s neskoršími finalistami Talianmi až v rozstrele z pokutových kopov. V kvalifikácii MS 2014 do Brazílie však ani raz neprehrali a z prvého miesta v H-skupine sa kvalifikovali priamo na záverečný turnaj.

Majster sveta z roku 1966 teraz má jedinú šancu, ako sa kvalifikovať do vyraďovacej fázy – potrebuje, aby Taliansko vyhralo stretnutia s Kostarikou i Uruguajom a zároveň musí zdolať Kostariku utorkovom meraní síl. Anglicko, Uruguaj a Kostarika by v tom prípade mali po tri body a o druhom postupujúcom z „déčka“ by rozhodlo skóre. V histórii sa však doteraz nikdy nestalo, aby do „vyraďovačky“ postúpil tím, ktorý prehral svoje dva vstupné zápasy.

„Pochopiteľne som sklamaný, ale nič ma nevedie k myšlienkam o odstúpení. Na druhej strane, ak si vedenie Anglickej futbalovej asociácie myslí, že nie som ten pravý pre túto prácu, nech koná, ako chce,“ doplnil Roy Hodgson.

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #Roy Hodgson