Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cahill krásnym gólom zrejme uzavrel svoju kapitolu na majstrovstvách sveta

Austrálsky futbalista Tim Cahill strelil v zápase s Holandskom (2:3) jeden z najkrajších gólov v histórii svetových šampionátov.

19.06.2014 00:20
Tim Cahill Foto: ,
Tim Cahill.
debata

Zrejme tak symbolicky ukončil svoju kariéru na majstrovstvách sveta, pretože kvôli trestu vynechá záverečný zápas skupiny B so Španielskom, ktorým sa pre obe mužstvá turnaj skončí. Vo veku tridsatstyri rokov pre neho bude brazílsky turnaj tretím a zároveň pravedpodobne aj posledným.

Cahill v Porto Alegre nadchol fanúšikov v 21. minúte. Od Ryana McGowana dostal dlhú loptu do šestnástky a ľavačkou zavesil výstavným volejom, ktorý sa ešte od brvna odrazil za čiaru.

„Cítil som, že by som to mohol správne trafiť a aj sa mi to krásnym spôsobom podarilo,“ opísal Cahill svoj druhý zásah v Brazílii. Predtým skóroval proti Čile (1:3).

Krásny Cahillov gól proti Holandsku

Na svetových šampionátoch dal ofenzívny univerzál New Yorku päť z celkových jedenástich gólov svojho tímu. „Toto je jeden z ďalších momentov, ktoré definujú moju kariéru. Som naozaj hrdý, každý sníva o tom, že si zahrá na takej úrovni,“ uviedol Cahill.

V roku 2006 vyhlásený hlavičkár strelil proti Japonsku historicky prvý gól Austrálie na majstrovstvách sveta. A hoci nie je čistokrvným útočníkom, s 34 zásahmi v 71 zápasoch je najlepším reprezentačnom kanonierom „Socceroos“.

Proti Holandsku však ešte v prvom polčase ukázal, že popri strieľaní gólov na ihrisku tiež veľmi často pritvrdí.

Nešetrným zákrokom zranil obrancu Bruna Martinsa Indiho, dostal druhú žltú kartu na turnaji a stopku na jeden zápas.

„Tak to jednoducho býva, nechávam na ihrisku všetko. Ak by sme z toho zápasu niečo získali, tak by mi to nevadilo,“ povedal Cahill, ktorý v rokoch 2004 až 2012 žiaril v drese Evertonu a predtým hrával aj za Milwall a Sydney.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Austrálčania siahali po senzačnom výsledku, pretože nad Holandskom viedli v 54. minúte 2:1, nakoniec však dvakrát inkasovali a po druhej prehre na turnaji skončili v základnej fáze.

„Mali sme šancu vyhrať. Myslím, že sme si dnes získali rešpekt mnohých ľudí. Dúfam, že tento zápas inšpiruje deti doma v Austrálii,“ dodal Cahill.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #austrálska futbalová reprezentácia #Tim Cahill