Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Tip Pravda.sk: Taliani zdolajú Angličanov 2:0, Uruguaj vyzametá s Kostarikou

Nad druhým zápasom D-skupiny medzi Anglickom a Talianskom visí jeden otáznik. Hracia plocha na štadióne v Manause sa hráčom nepáči a tak sú všetci zvedaví, ako sa oba tímy s terénom vyrovnajú.

14.06.2014 13:16
Andrea Pirlo Foto:
Andrea Pirlo.
debata

V súvislosti s jedným zo šlágrov základných skupín potom už evidujeme iba niekoľko istôt. V meste uprostred dažďového lesa na rieke Amazonka bude mimoriadne teplo a vlhko. A preto je viac ako samozrejmé, že víťaz bude musieť siahnuť na dno svojich síl.

Angličania, ani Taliani v prípravným zápasoch nepripomínali mužstvá, ktoré by mali bojovať o tie najvyššie priečky. A preto je veľmi ťažké hľadať v tomto súboji favorita.

Angličania z posledných desiatich stretnutí päťkrát vyhrali, trikrát remizovali a dvakrát prehrali. Aktuálne ťahajú štvorzápasovú šnúru bez prehry, naposledy ich zdolali Nemci v novembri 2013.

Taliani v posledných desiatich zápasoch poznali chuť víťazstva len v troch prípadoch, remizovali až šesťkrát.

História hovorí v prospech Talianov, Angličanov zdolali už päťkrát, prehrali iba dvakrát.

Predpokladané zostavy
Anglicko: Hart – Johnson, Jagielka, Cahill, Baines – Gerrard, Henderson, Lallana, Sterling – Rooney, Sturridge
Taliansko: Buffon – Abate, Bonucci, Paletta, Chiellini – De Rossi, Pirlo, Marchiso – Candreva – Cassano, Balotelli

Náš tip: Bez ohľadu na to, kto s akou formou do Brazílie prišiel, si myslíme, že zápas vyhrajú Taliani. Keď o niečo ide, azúroví dokážu zapnúť a v Manause zdolajú Angličanov 2:0.

Predkrmom pred polnočným šlágrom budú zápasy Kolumbia – Grécko (18.00) a Uruguaj – Kostarika. V prvom z nich ťažko hľadať favorita, Juhoameričania prišli na turnaj bez svojho klenotu Falcaa. V tom druhom by mal Uruguaj potvrdiť, že do Brazílie prišiel azda s najlepším útokom.

Naše tipy: Kolumbia – Grécko 1:1, Uruguaj – Kostarika 4:0

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #MS 2014 - Tip Pravdy