Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Löw si myslí, že Španieli môžu opäť vyhrať, Teveza šampionát netrápi

Kouč nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw si myslí, že úradujúci majstri sveta Španieli majú stále kvalitu na obhajobu titulu na svetovom šampionáte v Brazílii.

12.06.2014 20:56
Carlos Tévez Foto: ,
Carlos Tévez.
debata

Päťdesiatštyriročný tréner sa vyjadril na svojej prvej tlačovej konferencii po príchode do Južnej Ameriky, že Španielsko je ešte stále schopné triumfu na takomto významnom podujatí.

„Jogi“ uviedol do pozornosti najmä španielske finále tohtoročnej Ligy majstrov medzi madridskými klubmi a celkové víťazstvá „červenej fúrie“ na ostatných troch veľkých šampionátoch (ME 2008, MS 2010, ME 2012). „Španielsko je hladné po dosiahnutí nemožného. Jeho hráči pôsobia na najvyššej úrovni už dlho,“ povedal Löw.

Žiadny z európskych národných tímov ešte netriumfoval na MS v Južnej Amerike a nikto za ostatných 52 rokov nedokázal obhájiť titul. Naposledy sa to podarilo Brazílii v roku 1962.

Teveza šampionát nezaujíma

Nechcený muž vo výbere argentínskeho národného tímu pre futbalové majstrovstvá sveta v Brazílii Carlos Tevez nemá ani šajnu, ako sa majú jeho kamaráti z reprezentácie. Tridsaťročný urastený útočník vraj ani nebude sledovať zápasy na šampionáte.

„Nič neviem. Nemám potuchy, ako sa darí chlapcom. Veľmi ma bolí, že nie som s mužstvom,“ povedal zakončovateľ Juventusu Turín v stredu v Buenos Aires.

Tevez nevedel „prekusnúť“, že ho tréner Alejandro Sabella nevybral do 30-člennej nominácie do Brazílie. Šesťdesiatšty­rinásobný argentínsky reprezentant trávi čas s rodinou a hraním golfu. Informáciu priniesol portál Kicker.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #Joachim Löw #Carlos Tevéz