Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kaká a Ronaldinho sa nedostali do brazílskej nominácie na MS

Kouč brazílskych futbalistov Luiz Felipe Scolari nepovolal na domáci svetový šampionát bývale hviezdy Kaká, Ronaldinha ani Robinha.

07.05.2014 17:45 , aktualizované: 19:01
Kaká Foto:
Kaká.
debata

Nominácia 23 hráčov sa zaobišla bez výraznejších prekvapení, v tíme nechýba žiadna z hlavných opôr vrátane ofenzívnych ťahúňov Neymara, Hulka či Freda.

V Scolariho výbere je 16 hráčov, ktorí figurovali vo víťaznom tíme na minuloročnom Pohári FIFA v Brazílii. Z posledného svetového šampionátu pred štyrmi rokmi sa do terajšieho mužstva dostala len pätica hráčov. Fred na predchádzajúcich majstrovstvách v Južnej Afrike neštartoval, ale bol v tíme v roku 2006 v Nemecku.

„Nemyslím, že chýbajúce skúsenosti z majstrovstiev sveta budú hrať veľkú rolu. Toto by hráčov nemalo príliš ovplyvniť, pretože získali skúsenosti zo svojich líg v Európe. Samozrejme v určitých situáciách počas turnaja je dôležité mať také skúsenosti, ale ja týmto hráčom absolútne verím,“ povedal Scolari.

Kaká a Robinho, hviezdy minulých majstrovstiev sveta, však stále môžu dúfať, že sa do tímu dostanú v prípade, že by sa niekto zranil, alebo by sa Scolari rozhodol urobiť zmenu. Definitívny zoznam mien 23 hráčov pre šampionát musia tréneri nahlásiť do 2. júna, brazílsky kouč plánuje v najbližších dňoch oznámiť sedmičku náhradníkov.

„Vieme, že nie každý bude so všetkými menami súhlasiť, to je normálne. Ale teraz máme 23 hráčov a chceli by sme požiadať fanúšikov, aby podporovali každého z nich. A všetci spoločne sa môžeme zamerať na náš cieľ – vyhrať šampionát,“ uviedol Scolari.

Šesťdesiatpäťročný Scolari podľa všetkého váhal hlavne nad tretím brankárom a štvrtým stopérom, ktorým nakoniec určil Henriqueho z Neapola. Do 23-členného výberu sa okrem bývalých hviezd nevošli napríklad pravý bek Rafinha z Bayernu Mníchov a duo z celku finalistu Ligy majstrov Atlética Madrid Filipe Luís s Mirandom.

V nominácii sú len štyria hráči z brazílskej ligy, zvyšná devätnástka pôsobí v zahraničí. Najväčšie štvornásobné zastúpenie má Chelsea, naopak z brazílskej „kolónie“ v Šachtare Doneck si pozvánku vyslúžil len Bernard.

Stredajšie oznámenie nominácie bolo v Brazílii obrovsky sledovanou udalosťou. Všetky hlavné televízne stanice ho vysielali v priamom prenose, na tlačovú konferenciu sa akreditovalo viac ako 700 novinárov z celého sveta.

Brazília je najväčším favoritom šampionátu, vyhrala 13 z posledných 14 zápasov. V základnej skupine A narazí na Chorvátsko, Mexiko a Kamerun.

Nominácia Brazílie na MS 2014:

Brankári: Júlio César (FC Toronto), Jefferson (Botafogo), Victor (Gremio)
Obrancovia: Dani Alves (FC Barcelona), Maicon (AS Rím), Marcelo (Real Madrid), Maxwell, Thiago Silva (obaja Paríž St. Germain), David Luiz (FC Chelsea), Dante (Bayern Mníchov), Henrique (Neapol)
Stredopoliari: Paulinho (Tottenham), Ramires, Oscar, Willian (všetci FC Chelsea), Fernandinho (Manchester City), Luiz Gustavo (Wolfsburg), Hernanes (Inter Miláno), Bernard (Šachtar Doneck)
Útočníci: Fred (Fluminense), Neymar (FC Barcelona), Hulk (Zenit Petrohrad), Jô (Atlético Mineiro)

debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #nominácia #ronaldinho #Kaká