Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tévez sa nezmestí do tímu. Nigro súhlasí, fanúšikovia sa búria

Päťdesiat dní pred štartom svetového šampionátu je jasné, že svet musí oželieť niekoľko hviezd. Jednou z tých, ktoré v Brazílii neuvidí, bude Carlos Tévez. Dôvod je pre mnohých argentínskych fanúšikov šokujúci - nezmestí sa do nominácie albicelestes.

22.04.2014 19:52
Carlos Tévez Foto: ,
Carlos Tévez.
debata

Obávaný útočník má tridsať, je v najlepšom futbalovom veku a nemožno tvrdiť, že nemá formu – v drese lídra talianskej ligy Juventusu Turín útočí na korunu kráľa strelcov súťaže (aktuálne 18 gólov).

Trénerovi Argentínčanov Alejandrovi Sabellovi to nestačí. Dlhodobo ho ignoruje. Nezaberajú ani protesty fanúšikov. Nedávno sa na Tévezovu podporu konal protestný pochod v Buenos Aires. So Sabellom to nepohlo – sedí na argentínskej lavičke čoskoro tri roky a Téveza nepovolal ani raz! Pritom obaja – Sabella i Tévez – sa už v jednom tíme stretli. Bolo to pred desiatimi rokmi, keď mladý útočník obliekal dres brazílskeho Corinthiansu. „Nemali sme spolu nijaké problémy,“ skonštatoval sucho kanonier.

V argentínskom kádri vládne veľká konkurencia a Sabella dáva prednosť iným. „Naposledy sme získali titul v roku 1986,“ pripomína argentínsky tréner Fabio Nigro, bývalý futbalista Slovana.

„Vtedy bola situácia iná. Hviezdou bol Maradona a všetci na neho hrali. Teraz si zoberte hráča za hráčom, všetci majú veľa peňazí a sú slávni. Najlepší na svete je podľa mňa Messi a keď všetci budú hrať na neho, môžeme byť majstrami sveta, ak nie, titul nezískame. Podľa mňa máme síce výborných hráčov, ale nie mužstvo a na to môžeme doplatiť.“

Aj preto chápe Sabellu, ktorý nedáva Tévezovi šancu. „Máme štyroch útočníkov, jedného lepšieho ako druhého, to napríklad Brazília nemá,“ približuje Nigro argentínsku dilemu.

„Teraz budem hovoriť ako tréner. Ak budem mať v tíme Téveza, musí hrať v základnej zostave, takého hráča nemôžem posadiť na lavičku. Ale mám aj štyroch iných skvelých hráčov do útoku – Messiho, Agüera, Higuaína, Di Mariu. Koho z nich mám poslať preč? Prečo si mám vyrobiť problém? Tévez v Corinthianse vyhral všetko, v Boca Juniors tiež, v Manchestri City tak isto a v Juventuse to zažije teraz. Aké miesto by mal v reprezentácii? Kouč ho nemôže nominovať ako náhradníka. To nejde.“

Najslávnejší argentínsky futbalista všetkých čias Diego Maradona s tým nemal pred štyrmi rokmi problém (a pred ním na MS 2006 ani Jose Pekerman) – v Afrike sa spoliehal na Téveza a popri ňom hrali všetky esá. Kontroverzný útočník sa najmä v osemfinále proti Mexiku výraznou mierou postaral o postup, keď strelil dva góly z troch. Na druhej strane je pravdou aj to, že Argentínčanom šampionát nevyšiel – vo štvrťfinále ich knokautovali Nemci.

Tévez už neráta, že by si mohol na svojom treťom šampionáte zahrať. Nedávno ironicky uviedol, že zápasy reprezentácie ani nebude sledovať, v tom čase sa chystá s deťmi na výlet do Disneylandu. A, mimochodom, do Brazílie nepocestuje ani Nigro, ktorý sa vrátil po návšteve Bratislavy už domov.

„Hoci sa zdá, že je to pre nás blízko, nie je to celkom tak. Brazília je obrovská a vzdialenosti medzi mestami, kde sa bude hrať, sú obrovské. Je to veľmi drahé a komplikované. Radšej by som sa išiel pozrieť o štyri roky do Ruska. Túto krajinu nepoznám, chcem ju aspoň raz navštíviť.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Argentína #MS 2014 vo futbale #Fabio Nigro #Carlos Tevéz