Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Zakrvavená, no presná. Čechov ťahá hviezda, ktorá sa nebojí bolesti

Dva zápasy, tri góly. Pozícia najlepšieho strelca doterajšieho priebehu majstrovstiev Európy vo futbale.

19.06.2021 10:08
Patrik Schick Foto: ,
Patrik Schick oslavuje gól v zápase s Chorvátskom.
debata

Nie, reč nie je o Karimovi Benzemovi, Kylianovi Mbappém či Cristianovi Ronaldovi. Ale o Patrikovi Schickovi – českom kanonierovi, ktorý dostal svoj tím už po dvoch zápasoch na hranicu osemfinále.

Útočník Leverkusenu je zatiaľ jediným strelcom partie Jaroslava Šilhavého na šampionáte. Dvomi gólmi najprv odstavil Škótsko (2:0), pričom druhý dosiahol skvostným spôsobom – strelou z polovice ihriska.

Vzápätí vybojoval pre Čechov bod po premenenej jedenástke v súboji s favorizovaným Chorvátskom (1:1).

„Má formu, sebavedomie, poriadnu guráž,“ píše o českom hrdinovi web isport.cz.

Tamojší novinári vyzdvihujú Schickov prístup. Predtým, ako sa postavil v stretnutí s Chorvátskom k pokutovému kopu, ho totiž zaliala krv. V súboji s Dejanom Lovrenom skončil v jeho tvári lakeť brániaceho súpera.

Stále len 25-ročný hráč neváhal. Prezliekol si rýchlo dres, nechal sa ošetriť a vzal si loptu. Následne suverénne poslal Čechov do vedenia.

„Nezľakne sa ani bolesti,“ dodáva isport.cz.

odkaz
euro 2020, odkaz

Schick pripomenul v úvode Eura svojho (zatiaľ) slávnejšieho predchodcu – Milana Baroša. Niekdajší strelec Liverpoolu bol dosiaľ jediným Čechom, ktorý v úvodných dvoch dueloch majstrovstiev Európy zaznamenal tri góly.

Na turnaji v roku 2004, kde Česi napokon dokráčali do semifinále, ovládol s piatimi presnými zásahmi poradie najlepších strelcov.

Niečo podobné sa možno podarí aj Schickovi. Napokon, potvrdzuje, že je pripravený streliť gól kedykoľvek i akokoľvek. Počas 161 minút strávených na trávniku udrel raz hlavou a dvakrát ľavou nohou.

A ešte (možno) neskončil…

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #Patrik Schick #chorvátski futbalisti #českí futbalisti