Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobre namazaný stroj s hráčom svetovej triedy. Švédi chvália Slovákov

Futbalisti Švédska pôjdu do zápasu so Slovenskom na EURO 2020 v diametrálne odlišnom nastavení ako proti Španielom. V Seville sa im podarilo uhrať bezgólovú remízu, v Petrohrade v 2. kole E-skupiny však chcú viac.

18.06.2021 08:37
Hamšík slovensko Foto: ,
Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík.
debata (1)

Tréner Janne Andersson pred piatkovou konfrontáciou charakterizoval hru najbližšieho súpera ako dobre organizovanú a potvrdil, že očakáva od svojho mužstva oveľa väčšie držanie lopty.

"Rozhodne sa posnažíme o dosiahnutie najlepšieho výsledku, ktorým je víťazstvo. Po prvom zápase sme sa dostali do nádejnej pozície a sme pripravení na to nadviazať v druhom. Ak sa to aj nepodarí, ešte sa nič neskončí. Máme súpera dobre zanalyzovaného.

V rozličných zápasoch ako tréner využívate obranu a útok rozdielne, myslím si, že Slováci nebudú napádať tak vysoko ako Španieli a to nám umožní viac hrať našu hru. Kľúčové bude, aby sme sa k tomu dostali, pretože proti Španielsku to nešlo.

Video

V minulosti sme dokázali odohrať dobré zápasy v ofenzíve proti súperom, ktorí hrali viac v obrane," povedal 58-ročný tréner na online predzápasovej tlačovej konferencii.

Pri otázke, aký priebeh súboja očakáva, odpovedal: "My budeme hrať ináč. Slovensko dodržiava svoju hru, vie meniť tempo hry, musíme si dávať pozor. Očakávam, že budú hrať viac zozadu a my budeme mať oveľa väčšie držanie lopty ako proti Španielsku.

Slováci majú dobré individuality a vedia to ukázať v rýchlych protiútokoch. Sú ako dobre namazaný stroj. K lídrom patria Marek Hamšík, Milan Škriniar či Ondrej Duda, no celé mužstvo má najmä kolektívny prejav a silný tímový duch."

Na ďalšiu otázku, či sa Švédi neboja kvalít slovenských hviezd Hamšíka so Škriniarom, odvetil rázne: „My sa nebojíme nikoho. Strach nie je to správne slovo. Máme k nim rešpekt ako ku hráčom, ale aj celému mužstvu.“

odkaz
euro 2020, odkaz

Za kabínu „Tre kronor“ sa pred kamery postavil stredopoliar Sebastian Larsson, ktorý sa vyjadril aj na margo slovenského kapitána Hamšíka.

Rekordér v počte štartov v slovenskej reprezentácii (127) pôsobil pred ME krátko v IFK Göteborg, aby sa rozohral pred finálovým turnajom:

„Vieme, že je hráč svetovej triedy. Dlhšie nehral, ja som ho v Göteborgu hrať nevidel. Pre Slovensko je jeden z najdôležitejších hráčov.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #ME 2020 vo futbale #Janne Andersson