Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Stojí za nami celá krajina, burcujú sa Maďari. Poukazujú na slabiny Walesu

Aj slovenských futbalových fanúšikov bude najmä pri víťazstve nad Azerbajdžanom zaujímať výsledok utorňajšieho zápasu o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy medzi domácim Walesom a Maďarskom. Jeho víťaz postúpi na záverečný turnaj, v prípade remízy sa budú tešiť Slováci.

18.11.2019 14:15
Maďarsko, futbal Foto: ,
Maďarskí futbalisti počas zápasu s Uruguajom.
debata (1)

„Walesania nastúpili proti Azerbajdžanu v mierne pozmenenej zostave ako v predchádzajúcich zápasoch. Som presvedčený o tom, že proti nám sa už predstavia v plnej sile. Určite majú slabé miesta, tie treba využiť,“ povedal tréner Marco Rossi pre Nemzeti Sport pred pondelkovým odletom do Cardiffu.

Niekdajší tréner Dunajskej Stredy má o základnej jedenástke jasno.

„Ak by som mal deň pred zápasom otázky v súvislosti s taktikou, musel by som robiť niečo iné, ako viesť tréning. Aj zostavu už nosím v hlave. Najdôležitejšia je vôľa, chlapci urobia maximum,“ pokračoval.

Vyzdvihol Zsolta Nagya, ktorý hral už aj proti Uruguaju. „Bol to jeho debut, v Cardiffe už nastúpi v základe, chceme, aby sa zžil s tlakom, ktorý ho čaká v reprezentácii. Proti Uruguajčanom mu to išlo, odviedol dobrú prácu,“ reagoval Rossi.

Rossi poukázal, na čo si budú musieť dať jeho zverenci vo Walese pozor.

„Atmosféra oproti zápasu v Maďarsku bude odlišná. V Budapešti to boli emotívne momenty, s reprezentáciou sa lúčil Zoltán Gera a hrali sme na novom štadióne. Musíme ukázať hru ako proti Uruguaju – až na prvých 15–20 minút. Ukázali sme, že aj proti takémuto súperovi dokážeme otvoriť hru. Môžeme to povedať aj o doterajších zápasoch v kvalifikačnej skupine, s výnimkou zápasu v Chorvátsku,“ pokračoval.

„Pravdepodobne budú hrať typický fyzický britský futbal. Sú veľmi dobrí vo vzduchu, majú vynikajúcich hlavičkárov, v tomto vyniká aj Bale. Pripravujeme sa na to, že v úvode budú veľmi agresívni,“ doplnil Rossi.

„Je mi jedno, kto zápas rozhodne. Celá krajina verí, že zvíťazíme. Možno niektorých fanúšikov sklamalo, že sme podľahli Uruguaju (1:2, pozn.), ale hrali sme proti jednému z najlepších mužstiev na svete,“ povedal skúsený stredopoliar Máté Pátkai.

„Walesania sú nebezpeční v útoku, ale ich obrana má slabiny. Aj hráči Azerbajdžanu ich párkrát vystrašili. Ani naša obrana nenastúpi v ideálnom zložení, ale ak tento tím uverí, že dokáže vo Walese uspieť, tak sa mu to môže podariť,“ dodal.

V obrane budú Maďarom chýbať Tamáš Kádár, Mihály Korhut a Willi Orban.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #waleskí futbalisti #maďarskí futbalisti #kvalifikácia ME 2020