Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stojí za nami celá krajina, burcujú sa Maďari. Poukazujú na slabiny Walesu

Aj slovenských futbalových fanúšikov bude najmä pri víťazstve nad Azerbajdžanom zaujímať výsledok utorňajšieho zápasu o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy medzi domácim Walesom a Maďarskom. Jeho víťaz postúpi na záverečný turnaj, v prípade remízy sa budú tešiť Slováci.

18.11.2019 14:15
Maďarsko, futbal Foto: ,
Maďarskí futbalisti počas zápasu s Uruguajom.
debata (1)

„Walesania nastúpili proti Azerbajdžanu v mierne pozmenenej zostave ako v predchádzajúcich zápasoch. Som presvedčený o tom, že proti nám sa už predstavia v plnej sile. Určite majú slabé miesta, tie treba využiť,“ povedal tréner Marco Rossi pre Nemzeti Sport pred pondelkovým odletom do Cardiffu.

Niekdajší tréner Dunajskej Stredy má o základnej jedenástke jasno.

„Ak by som mal deň pred zápasom otázky v súvislosti s taktikou, musel by som robiť niečo iné, ako viesť tréning. Aj zostavu už nosím v hlave. Najdôležitejšia je vôľa, chlapci urobia maximum,“ pokračoval.

Vyzdvihol Zsolta Nagya, ktorý hral už aj proti Uruguaju. „Bol to jeho debut, v Cardiffe už nastúpi v základe, chceme, aby sa zžil s tlakom, ktorý ho čaká v reprezentácii. Proti Uruguajčanom mu to išlo, odviedol dobrú prácu,“ reagoval Rossi.

Rossi poukázal, na čo si budú musieť dať jeho zverenci vo Walese pozor.

„Atmosféra oproti zápasu v Maďarsku bude odlišná. V Budapešti to boli emotívne momenty, s reprezentáciou sa lúčil Zoltán Gera a hrali sme na novom štadióne. Musíme ukázať hru ako proti Uruguaju – až na prvých 15–20 minút. Ukázali sme, že aj proti takémuto súperovi dokážeme otvoriť hru. Môžeme to povedať aj o doterajších zápasoch v kvalifikačnej skupine, s výnimkou zápasu v Chorvátsku,“ pokračoval.

„Pravdepodobne budú hrať typický fyzický britský futbal. Sú veľmi dobrí vo vzduchu, majú vynikajúcich hlavičkárov, v tomto vyniká aj Bale. Pripravujeme sa na to, že v úvode budú veľmi agresívni,“ doplnil Rossi.

„Je mi jedno, kto zápas rozhodne. Celá krajina verí, že zvíťazíme. Možno niektorých fanúšikov sklamalo, že sme podľahli Uruguaju (1:2, pozn.), ale hrali sme proti jednému z najlepších mužstiev na svete,“ povedal skúsený stredopoliar Máté Pátkai.

„Walesania sú nebezpeční v útoku, ale ich obrana má slabiny. Aj hráči Azerbajdžanu ich párkrát vystrašili. Ani naša obrana nenastúpi v ideálnom zložení, ale ak tento tím uverí, že dokáže vo Walese uspieť, tak sa mu to môže podariť,“ dodal.

V obrane budú Maďarom chýbať Tamáš Kádár, Mihály Korhut a Willi Orban.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #waleskí futbalisti #maďarskí futbalisti #kvalifikácia ME 2020