Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lekári riešia zdravie štyroch hráčov. A masku na Pekaríkov "exotický" nos

Tomáš Hubočan, Róbert Mak, Dušan Švento a ani Miroslav Stoch neabsolvovali stredajší tréning slovenskej futbalovej reprezentácie vo Vichy, hlavnom stane tímu SR počas ME vo Francúzsku (10. júna - 10. júla). Informácie o zdravotnom stave kádra podal lekár národného mužstva Ján Baťalík počas popoludňajšieho mediálneho termínu reprezentácie.

22.06.2016 15:18
Peter Pekarík Foto: ,
Zakrvavený Peter Pekarík.
debata (2)

„Máme plus – mínus štyri problémy. Malý Miňo (Miroslav Stoch, pozn.) mal včera teplotu a leží, podporili sme to antibiotickou liečbou. Chcel ísť už dnes do tréningu; chlapci sú takí, že keď sa to zlepší, hneď chcú trénovať. My zasa chceme, aby pekne oddychoval v posteli. Potom máme Pekyho (Petra Pekaríka, pozn.) s jeho ‚exotickým‘ nosom, röntgenové vyšetrenie preukázalo, že tam nie je žiadna fraktúra, je to len narazené. Liečime opuch a vymýšľame mu ochrannú masku na tvár. V Nemecku už jednu mal, ale nemohol v nej dobre dýchať, takže masku už nechce. Peky nemá zlomený nos, ide len o to, aby centrálny nervový systém počítal s tým, že má ochranu,“ skonštatoval Ján Baťalík a pokračoval:

„Hubo (Tomáš Hubočan, pozn.) si poranil problémovú pätu, narazil si pätnú kosť. Uvoľňujeme mu opuch, to by mohlo byť dobré. Ďalej máme Robyho (Róbert Mak, pozn.). Ten má najväčší problém, zadný stehenný sval je rizikový sval, likvidačný. Sonografické vyšetrenie nepreukázalo žiadnu trhlinu, plánujeme ešte kontrolné sono. Po dvoch dňoch väčšinou opuch ustúpi a potom uvidíme, či nezakrýva nejakú štrukturálnu poruchu. Šventíkovi (Dušan Švento, pozn.) sme vytiahli so stehenného svalu pár mililitrov krvi, došlo k natrhnutiu nejakej štruktúry. Oni dvaja sú s Robom tak päťdesiat na päťdesiat, že budú použiteľní do najbližšieho zápasu.“

Súperom slovenských „sokolov“ v osemfinále ME bude víťaz C-skupiny (Nemecko) alebo víťaz D-skupiny (Chorvátsko). Viac pravdepodobný je variant zápasu proti úradujúcim majstrom sveta Nemcom. Slováci nastúpia proti Chorvátom len v prípade, že napokon úspešnými mužstvami z tretích priečok budú práve tímy z A-, B-, C- a D-skupiny, čo je po utorku aktuálna a naďalej reálna eventualita. Či budú Slováci hrať v sobotu 25. júna proti Chorvátom v Lens (21.00) alebo v nedeľu 26. 6. proti Nemcom v Lille (18.00), to sa nedozvedia skôr než po stredajších dueloch F-skupiny, oba sa začnú o 18.00 h.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2016 vo futbale