Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Angličania podcenili Slovákov. Nevedeli zlomiť ich odpor

Angličania si pondelkovou bezgólovou remízou so Slovákmi v rámci základnej B-skupiny na ME vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) zaistili postup zo skupiny.

21.06.2016 09:47
fanúšikovia Anglicka Foto: ,
Angličania sa na šampionáte spoliehajú aj na pomoc kráľovnej Alžbety II.
debata

Futbalová verejnosť v „kolíske futbalu“ však vníma konečný rezultát roztrpčene. Favorit sa netajil ambíciami na víťazstvo v skupine, ktoré si napokon pre seba pomerne prekvapujúco uchmatli hráči Walesu.

„Zo strany anglického mužstva vychádza príliš veľa výhovoriek. Keď chcete zvíťaziť, musíte streliť gól, a to Angličania nedokázali. Roy Hodgson to urobil zle. Mužstvo nevedelo zlomiť odpor Slovenska,“ myslí si niekdajší waleský reprezentant Robbie Savage.

Podľa Chrisa Waddla, ktorý v rokoch 1985–1991 odohral za Anglicko 62 duelov, mal proti Slovákom od začiatku nastúpiť Wayne Rooney. „Ja by som ho určite zaradil do základnej zostavy. Bohužiaľ, Jack Wilshere bol mimo tempa a príliš lacno strácal loptu. Angličania neroztiahli hru do šírky, chýbal tam taký hráč ako James Milner, ktorý tieto herné prvky ovláda, navyše vie dať presný center. Samozrejme, teraz je o tom ľahké hovoriť. Všetky tri zápasy Anglicka však boli podobné. Súperi boli hlboko zatiahnutí a dobrou obrannou hrou spôsobovali frustráciu anglickým hráčom,“ vyhlásil 55-ročný Waddle pre BBC Radio 5.

Bývalý útočník waleského tímu John Hartson (1995–2005) si zase myslí, že Angličania vzali duel so Slovákmi na ľahkú váhu. „Zo strany Anglicka došlo k totálnemu podceneniu Slovenska. Šesť zmien bolo príliš veľa. Wales tiež potreboval vyhrať, ale urobil iba jednu zmenu,“ narážal rodák z mesta Swansea na krok anglického kouča Hodgsona, ktorý pred duelom proti SR prekopal väčšinu základnej jedenástky.

„Dobrý výkon od Angličanov, potrebujú však premeniť dominanciu na góly. Škrtel mužom zápasu. Vznešený Wales,“ napísal na twitteri belgický stopér Vincent Kompany, ktorý na klubovej úrovni pôsobí v anglickom Manchestri City.

Ako uviedol portál BBC Sport, Anglicko sa v zápase prezentovalo 29 strelami vrátane zblokovaných pokusov. Slovenský tím zaznamenal v siedmom dueli na vrcholnom podujatí premiérové čisté konto.

debata chyba
Viac na túto tému: #anglická futbalová reprezentácia