Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss: Od Mareka sa také veci dajú čakať

Víťaznú cestu v zápase s Ruskom začal Vladimír Weiss. Po Hamšíkovom pase s veľkým prehľadom otvoril skóre a strelil svoj premiérový gól na veľkom turnaji.

17.06.2016 08:00
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss sa teší spolu s fanúšikmi zo svojho gólu.
debata

Ako ste vnímali pozíciu tímu pred stretnutím s Ruskom?
Chceli sme vyhrať a veľmi sa tešíme z prvého víťazstva. Zápas s Walesom sa nám nevydaril podľa predstáv a nálada po ňom nebola ideálna. Dokázali sme sa však na stretnutie stopercentne pripraviť, psychicky i fyzicky a bojovnosťou sme to zvládli.

Čo pre vás znamená gól na šampionáte?
Veľmi som si prial streliť ho, lenže teraz by som bol spokojný najmä s troma bodmi. Splnilo sa mi oboje, to je veľký bonus.

Pred gólom ste oklamali dvoch ruských obrancov…
Videl som, že sú v rýchlom pohybe. Zasekol som si loptu a posunul si ju dopredu, mal som o krok naviac a mohol som zakončovať.

O niekoľko minút ste Hamšíkovi prihrávali na jeho gól. Ako sa vám páčila jeho akcia a strela?
Marek je veľký hráč a takéto veci sa dajú od neho očakávať. Vyšlo mu to na jednotku. Za jeho bojovnosť a za to, čo pre mužstvo robí, si tento gól zaslúžil.

Čo Rusi? Podali výkon, aký ste čakali?
Proti nám hrali veľmi pekne, dobre kombinovali, mali loptu častejšie na kopačkách. Nebol to ľahký zápas. Na konci stretnutia mal súper veľký tlak, ale verili sme, že vyhráme a za nasadenie a obetavosť sme si tri body zaslúžili.

Boli ste v tíme už pred šiestimi rokmi na MS v Afrike. Dá sa porovnať premiérové víťazstvo na ME nad Ruskom s prvou výhrou na MS 2010 s Talianskom?
Po Taliansku sme v Afrike postupovali zo skupiny. Teraz to nemáme isté. Dôležité je, že sme zvládli stretnutie s Ruskom. Máme tri body a pomôže to nášmu sebavedomiu. Ideme na posledný zápas s Anglickom s tým, že chceme postúpiť.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss ml. #ME 2016 vo futbale