Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prví i poslední. Na Slovákov čaká dramatický finiš

Prvý polčas obaja presedeli na lavičke. Po ňom na nich tréner ukázal prstom. Bol to kľúčový okamih. Rozhodol o všetkom.

16.06.2016 18:00
Slovensko, radosť, futbalisti, slovenskí... Foto: ,
Budú mať Slováci dôvod na radosť aj po zápase s Anglickom?
debata

Roy Hodgson mal vo štvrtok na európskom šampionáte šťastnú ruku. Tréner Anglicka sa cez prestávku zápasu s Walesom odhodlal k odvážnemu dvojitému striedaniu. Z ihriska stiahol útočnú dvojicu Harry Kane – Raheem Sterling. Nahradil ju Danielom Sturridgom a Jamiem Vardym.

Obaja sa mu odvďačili dokonale. Strelili po góle a v atraktívnej bitke o Britániu sa postarali o veľký obrat. Albion, ktorý po úvodnom dejstve prehrával 0:1, oslavoval v Lens dôležité víťazstvo 2:1. Víťazný presný zásah zariadil Sturridge v druhej minúte nadstaveného času. Vďaka nemu sa najväčší favorit B-skupiny vyšvihol po dvoch kolách na čelo tabuľky. O bod pred Slovákov a svojho stredajšieho súpera.

„Je to skvelý pocit. Ďakujem trénerovi za príležitosť. Prežívam úžasné emócie. Verím, že nepodľahneme prehnanému nadšeniu, ale atmosféra je ohromná,“ hovoril po zápase anglický hrdina, ktorý zrazil Walesanov na kolená.

Aspoň remízu im tentoraz nezachránil ani Gareth Bale. Hviezda Realu Madrid skórovala – rovnako, ako v súboji so Slovákmi – z priameho kopu. Zatiaľ čo predtým jej pozíciu trochu zjednodušil chybujúci Matúš Kozáčik, tentoraz nebol pri zákroku bez viny Joe Hart.

„Samozrejme, je to obrovské sklamanie. Napriek tomu som na celý tím hrdý. Už pred zápasom som vravel, že ak vydáme zo seba sto percent, necháme na ihrisku všetko, nebudeme z neho schádzať nespokojní. To sa i stalo. Teraz smútime, no zostávame silní a zabojujeme o postup,“ hovoril po záverečnom hvizde Bale.

V prípade, že by so spoluhráčmi udržal vedenie, zaistili by si Walesania postup medzi šestnásť najlepších z prvej priečky už po druhom kole.

Nestalo sa. A bližšie k nemu majú Angličania, ktorým by už osemfinále (zabezpečia si ho aj štyri najlepšie celky z tretích miest) nemalo so štyrmi bodmi uniknúť. Potvrdiť ho môžu v pondelok. Ich vyzývateľmi budú v Saint-Étienne Slováci, ktorí potrebujú bodovať.

Ak sa im to nepodarí, môžu v skupine obsadiť aj poslednú štvrtú priečku a na postup definitívne zabudnúť. K tejto situácii by prišlo v prípade, že Rusi zdolajú Walesanov. Vtedy by mali zverenci Jána Kozáka a Chrisa Colemana rovnaký počet bodov, no pre ostrovanov by hovoril lepší vzájomný zápas. Vyhrali ho 2:1.

Ak získajú Slováci aspoň bod, skončia prinajhoršom na treťom mieste a budú čakať na vývoj v ďalších skupinách. V prípade víťazstva by postupovali minimálne z druhej priečky. Prvé miesto by obsadili, ak by Rusi zdolali Wales.

Dá sa očakávať, že na mužstvá v B-skupine čaká mimoriadne dramatický finiš.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2016 vo futbale #UEFA EURO #sokoli