Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák po Rusku nespal. Na Anglicko chystám zmeny, vraví

Ján Kozák sa priznal, že po stretnutí s Ruskom príliš nespal.

16.06.2016 16:00 , aktualizované: 19:40
Ján Kozák Foto: ,
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák.
debata (5)

„Po takých zápasoch sa mi vždy ťažko zaspáva. Dva razy som si pozrel naše stretnutie s Ruskom. Aby som sa unavil, ale nejako mi to nešlo. Ale po takomto víťazstve je to v poriadku. Je to udalosť, ktorá ma teší. Vyhrať na majstrovstvách Európy s Ruskom, kto vie, kedy to zasa bude. Poviem úprimne, dobre sa na to pozeralo,“ vravel vo štvrtok s úsmevom tréner slovenských futbalových reprezentantov.

Na podrobnú analýzu hneď po stretnutí mal aj svoje pragmatické dôvody. „Samozrejme, v zápase všetko vnímam, ale nejaké veci mi môžu uniknúť. Aby som bol úplne objektívny, aj v hodnotení s hráčmi, lepšie, keď si pozriem zápas aj dvakrát,“ doplnil.

Podľa Kozáka bolo napriek výsledku, ktorý jeho zverenci dosiahli, Rusko ťažším súperom ako Wales v úvodnom zápase skupiny (Slováci podľahli 1:2).

„Po získaní dvojgólového vedenia, skoro až do 80. minúty to nevyzeralo, že by sme nemali mať v súboji s Ruskom väčšie problémy. A videli sme, čo jeden gól súpera urobil. Zatlačil nás do hlbokej defenzívy. Vtedy sme už nemali toľko síl, aby sme boli nebezpeční pred ruskou bránkou a prípadne podržali loptu v bezpečnej vzdialenosti od našej šestnástky. Súper bol vtedy veľmi silný a kontaktný gól mu pomohol. Posledných desať minút bolo neskutočne dlhých,“ hodnotil Kozák. Teší ho, že po dvoch stretnutiach na šampionáte nie je nik zranený. „Každý z tímu sa mohol už od včerajška pripravovať na zápas s Anglickom,“ doplnil.

Napriek tomu avizuje, že aj vo víťaznej zostave urobí opäť zmeny. „Máme opäť iného súpera, ktorý si vyžaduje niektoré veci meniť. Čaká nás iné mužstvo, s inými hráčmi, iným spôsobom hry,“ zdôraznil slovenský kouč.

Priznal, že pred zápasom s Walesom chcel s týmto súperom získať všetky tri body. „Bol som nastavený na víťazstvo. Moje kalkulácie boli, že po dvoch stretnutiach získame viac bodov, ako ich teraz máme. Máme tri, čo nie je zlé, ale ak chceme ísť ďalej, čo chceme, šesť bodov by bolo lepších,“ vyhlásil.

Potešil ho aj fakt, že ani jeden z hráčov, ktorí dostali v súboji s Walesom žltú katrtu (bolo ich päť) neinkasoval ďalšiu a môže rátať so všetkými členmi kádra. „Niektoré Škrtelove zákroky boli na hrane, som rád, že nevidel žltú kartu. Nedostal ju ani Kucka, to je dobré,“ skonštatoval. Pripomenul, že po Rusku je výhodou, že šancu na postup má jeho mužstvo vo vlastných rukách. Pondelkový zápas s Anglickom v St. Étienne však bude mimoriadne náročný, lebo v B-skupine je situácia zložitá a existuje ešte viacero alternatív. Nik z nej nemá pred záverečným kolom postupovú istotu a slovenský tím môže ešte obsadiť aj posledné miesto v tabuľke. Pritom nejde o nijakú krkolomnú teóriu. Ak prehrá s Anglickom a Rusko zdolá Wales, čierny Peter zostane v slovenských rukách.

Zverenci Jána Kozáka teda môžu obsadiť ešte všetky štyri miesta v skupine a dokonca z nej postúpiť aj z prvého miesta. Na to by však museli bezpodmienečne zdolať Anglicko a Wales by nesmel naplno bodovať s Ruskom. Ako je známe, do osemfinále postúpia priamo prvé dve mužstvá skupiny a štyri najlepšie z tretích miest (dovedna je šesť skupín).

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #ME 2016 vo futbale #sokoli