Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diár: Do posledného dychu

Uf, bol to ťažký pôrod. Ale tých desať minút trpenia a trápenia v závere nakoniec stálo za to. Slováci získali svoje prvé historické body. Nielen na tomto turnaji, ale vôbec na šampionátoch. Po takom závere zápasu, aký zažili v Lille, si ich budú dvojnásobne vážiť.

16.06.2016 09:00
Slovensko, radosť, futbalisti, slovenskí... Foto: ,
Slovenskí futbalisti oslavujú prvý gól Weissa v sieti Ruska.
debata

Úloha Slovákov nebola ľahká. Nastupovali pod tlakom, ale nebolo to vidieť, potrebovali body, ale neroztriasli sa im kolená. Boli lepšie pripravení na zápas ako Rusi. Hrali od úvodných minút koncentrovane a keď prišla ich šanca, dokonale ju využili. Mali vo svojom strede osobnosti, ktoré rozhodli zápas. Weissov i Hamšíkov gól patria k doterajším ozdobám turnaja.

Rusi zapli na vyššie obrátky, až keď im už tieklo do kopačiek. S Anglickom to ešte stihli, ale druhý raz už toľko šťastia nemali. Môžu na to doplatiť a ako už ironicky poznamenali niektorí komentátori, nemusí ich domov posielať za vystrájanie fanúšikov UEFA, spiatočné letenky im vystavili Slováci, ktorí si v druhom polčase zaslúžia pochvalu najmä za obetavosť.

To sú po strede predčasné úvahy. Slovensko-ruský honor v Lille mal síce šťastný koniec pre slovenských sokolov, ale do cieľa ešte nedoleteli. V béčku v ňom ešte nie je nik. Prvý mečbal v ňom majú slovenskí premožitelia Walesania. To by dnes museli bodovať s Angličanmi a postup majú v suchu.

V slovenskej skupine to však vyzerá, že sa v nej bude bojovať do posledného dychu. Rovnako ako v stretnutí v Lille.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2016 vo futbale