Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švajčiari remizovali s Rumunskom

Futbalisti Rumunska remizovali v stredajšom dueli základnej A-skupiny na majstrovstvách Európy vo Francúzsku s hráčmi Švajčiarska 1:1.

15.06.2016 20:04
Švajčiarsko, futbal, fanúšikovia Foto: ,
Švajčiarski fanúšikovia v zápase proti Rumunsku.
debata

Skóre v parížskom Parku princov otvoril v 18. min z pokutového kopu Rumun Bogdan Stancu a stal sa prvým dvojgólovým strelcom na tomto šampionáte. Oba góly dal z bieleho bodu, ten prvý v piatkovom otváracom súboji proti Francúzsku (2:1 pre domácich). Po zmene strán aktívnejší Švajčiari vyrovnali zásluhou nechytateľnej strely Admira Mehmediho.

Prvú vážnu príležitosť mali Švajčiari v 8. min, ale Seferovič sa nepresadil vo vnútri šestnástky po kolmej prihrávke. Ten istý hráč mohol skórovať aj v 16. min, ale trafil len do nôh Tatarusana. Z ničoho nič udreli Rumuni: Lichtsteiner vo vlastnom pokutovom území ťahal za dres Chipciuho a Stancu bezpečne premenil penaltu.

O desať minút mohlo byť 2:0, ale Sapunaru po priamom kope z otočky trafil do ľavej žrde. Švajčiari sa od začiatku druhého polčasu usilovali o strelenie gólu, to sa im podarilo v 57. min, keď Mehmedi po rohu prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. V ďalšom priebehu boli agilnejší švajčiarski reprezentanti, ale k vyloženej šanci neprišlo ani na jednej strane.

Švajčiari majú po druhom zápase v A-skupine na konte štyri body a priebežne sú na čele poradia. Rumuni získali prvý bod a patrí im tretia priečka. V stredu o 21.00 h je v A-skupine na programe duel Francúzov proti Albáncom.

Rumunsko – Švajčiarsko 1:1 (1:0)
Góly: 18. Stancu (z pok. kopu) – 57. Mehmedi, ŽK: 22. Prepelica, 24. Chipciu, 37. Keseru, 76. Grigore – 50. G. Xhaka, rozhodovali: Karasiov – Golubev, Kalugin (všetci Rus.)
Rumunsko: Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat (62. Filip) – Prepelita, Pintilii (46. Hoban) – Torje, Stancu (83. Andone), Chipciu – Keseru
Švajčiarsko: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, R. Rodríguez – Behrami, G. Xhaka – Shaqiri (90.+ Tarashaj), Džemaili (83. Lang), Mehmedi – Seferovič (63. Embolo)

**Tabuľka A-skupiny: **
    Z V R P S B
1. Švajčiarsko 2 1 1 0 2:1 4
2. Francúzsko 1 1 0 0 2:1 3
3. Rumunsko 2 0 1 1 2:3 1
4. Albánsko 1 0 0 1 0:1 0
EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2016 vo futbale