Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Island vygumoval Ronalda a získal senzačný bod

Futbalisti Portugalska remizovali s Islanďanmi 1:1 v utorňajšom stretnutí základnej F-skupiny na majstrovstvách Európy vo Francúzsku. Na presný zásah Naniho z 31. min odpovedal tesne po zmene strán v 50. min Birkir Bjarnason.

14.06.2016 22:50
island, portugalsko, cristiano ronaldo Foto: ,
Portugalčan Cristiano Ronaldo nedokázal nájsť recept na islandskú defenzívu.
debata

Nováčikovia na vrcholnom podujatí Islanďania sa svojej veľkej premiéry nezľakli a v úvode predviedli niekoľko zaujímavých akcií. Už v 3. min sa po rýchlom brejku dostal do veľkej šance G. Sigurdsson, portugalský tím na dvakrát zachránil brankár Rui Patrício. S pribúdajúcim časom prevzal taktovku favorit.

Nani najprv v 21. min nezužitkoval krásny center Cristiana Ronalda, no o desať minút neskôr otvoril skóre zápasu, keď profitoval z nápaditej kombinácie Andrého Gomesa s Vieirinhom. Zverenci rovnocenného trénerského dua Lars Lagerbäck a Heimir Hallgrímsson vyrovnali v 50. min, na center Gudmundssona si nabehol Birkir Bjarnason a z voleja poslal loptu do siete. Portugalsko zaplo na vyššie obrátky, prezentovalo sa viacerými streleckými pokusmi, ale obranu Islandu už do konca zápasu neprekonalo.

Oba tímy sa predtým stretli iba dvakrát. V kvalifikácii o postup na ME 2012 sa zrodili dve víťazstva „európskych Brazílčanov“ – 3:1 vonku a 5:3 doma. „Seleccao das Quinas“ sa zúčastňuje na siedmom európskom šampionáte, šiestom v rade, pričom doteraz zakaždým postúpilo zo skupiny a vo svojej zbierke má jedno striebro (2004) a až tri bronzové kovy (1984, 2000 a 2012). Hviezdny Cristiano Ronaldo nastúpil v utorok na 127. zápas v reprezentačnom drese, čím vyrovnal doterajšie maximum Luísa Figa.

Portugalsko – Island 1:1 (1:0)

  • Góly: 31. Nani – 55. B. Bjarnason, ŽK: 55. B. Bjarnason, 90.+ Finnbogason (obaja Island), rozhodovali: Cakir – Duran, Ongun (všetci Tur.)
  • Portugalsko: Rui Patrício – Vieirinha, R. Carvalho, Pepe, R. Guerreiro – Joao Mário (76. Quaresma), Danilo Pereira, André Gomes (84. Éder) – Joao Moutinho (71. Renato Sanches) – Nani, Cristiano Ronaldo
  • Island: Halldórsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason – Gudmundsson (90. T. E. Bjarnason), Gunnarsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason – Sigthórsson (81. Finnbogason), Bödvarsson
EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #ME 2016 vo futbale #Nani