Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sme favoriti? To beriem, lebo tí spravidla vyhrávajú, vravel Kozák

Zatiaľ majú jediní v B-skupine na konte nulu. To musia slovenskí futbaloví reprezentanti v stredu bezpodmienečne zmeniť.

15.06.2016 07:00
ján kozák, bordeaux, tréning Foto: ,
Tréner Ján Kozák sleduje svojich zverencov na tréningu v Bordeaux.
debata (6)

Ak chcú žiť a bojovať až do konca o postup do osemfinále majstrovstiev Európy, musia bodovať. Na Štadióne Pierra Mauroya v Lille ich čakajú Rusi, s ktorými vždy odohrali vyrovnanú patriu a v súťažných stretnutiach (štyri kvalifikačné) majú s nimi absolútne vyrovnanú bilanciu, raz vyhrali (1:0), raz prehrali (0:1) a dvakrát remizovali (0:0, 1:1).

„Príchodom trénera Sluckého išlo mužstvo výkonnostne hore a v poslednom čase dosiahlo veľmi dobré výsledky. Postavil tím na hráčoch CSKA Moskva, predpokladám, že proti nám nastúpia až šiesti. My dlhobobejšie podávame stabilné výkony, hoci zápas s Walesom sme zbytočne prehrali,“ vyjadril sa slovenský tréner Ján Kozák a zareagoval aj na otázku ruského novinára, že hráči súpera považujú Slovensko za favorita stretnutia. „Ak sa to potvrdí, nebudem proti. Favoriti spravidla vyhrávajú.“

Slovenskí futbalisti podľahli v úvodnom stretnutí na šampionáte Walesu (1:2) a prehra prišla v najnevhodnejšom čase. Našli premožiteľa prvý raz od 9. októbra minulého roku, keď nestačili v kvalifikácii ME 2016 na Bielorusko. Po ňom v ôsmich zápasoch za sebou neprehrali.

„Analýza mi ukázala, že prehra s Walesom bola zbytočná. Súper nebol lepší, ale využil naše chyby, hoci sme ich neurobili veľa. To sa vo futbale stáva. Máme skúsené mužstvo, hráči si uvedomujú, že niečo pokazili. Zápas s Ruskom teraz ukáže, akí sme futbalovo i ľudsky silní,“ domnieva sa Kozák.

Slovenský kouč potvrdil, že v zostave má jasno. „Všetci hráči sú zdravotne v poriadku. Tento zápas si žiada urobiť nejaké zmeny. Nie preto, že hráči by v prvom stretnutí sklamali, každý odovzdal všetky sily. Nejaké zmeny však chystám,“ naznačil Kozák, ale základnú jedenástku nekonkretizoval.

Zdôraznil, že má jasnú predstavu, ako ísť na tento zápas. „Čo sa nám z toho podarí realizovať, to záleží aj od súpera. Vieme, že nás čaká ťažké stretnutie,“ pripomenul Kozák. Podľa neho má Rusko dobre organizované mužstvo. „Jeho silnými stránkami sú zohratosť, kompaktnosť, disciplína, rýchly prechod z obrany do útoku a naopak,“ charakterizoval súpera Kozák.

Zotrvanie Rusov v turnaji ohrozujú ich vlastní fanúšikovia, za ich vyčínanie na štadióne v stretnutí s Anglickom ich UEFA v stredu podmienečne vylúčila z turnaja a ruský futbalový zväz musí zaplatiť pokutu 150-tisíc eur. Líder ruského tímu Arťom Dziuba na včerajšej predzápasovej tlačovej besede vyjadril presvedčenie, že vylúčeniu z turnaja sa jeho tím vyhne. „Tešíme sa, že sme tu. Bolo by hlúpe, ak by nás takto vyradili.“

Tréner Leonid Sluckij priznal, že pred dôležitým stretnutím má jeho mužstvo miernu psychickú výhodu. „Turnaj je zatiaľ veľmi vyrovnaný. Nie sme favoritmi ani tohto zápasu. Slovenský tím je veľmi vyvážený, uplatňuje dobrú kombinačnú hru a má aj technicky zdatných futbalistov. Musí zvíťaziť, ale aj my chceme vyhrať. Medzi nami je len jednobodový rozdiel, čo nič neznamená,“ vyhlásil ruský kouč.

Slovensko – Rusko

Priamy prenos na Jednotke RTVS, stretnutie povedú slovinskí rozhodcovia na čele s hlavným Damirom Skominom.

Predpokladné zostavy:

  • Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan – Pečovský – Mak, Kucka, Hamšík, Weiss – Duda.
  • Rusko: Akinfejev – Smoľnikov, Ignaševič, V. Berezuckij, Ščennikov – Neustädter, Golovin, Smolov, Šatov, Kokorin – Dziuba.
EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #ME 2016 vo futbale #sokoli