Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zrušený let? Je to hanba, vravel Ďurica

Piliere defenzívy Martin Škrtel a Ján Ďurica zvládli v sobotňajšom úvodnom vystúpení slovenskej futbalovej reprezentácie na majstrovstvách Európy vo Francúzsku mnoho osobných súbojov, nestačilo to však na bodový zisk.

12.06.2016 08:00
Ján Ďurica Foto: ,
Ján Ďurica.
debata (4)

Zverenci trénera Jána Kozáka podľahli v Bordeaux Walesanom v rámci základnej B-skupiny 1:2 a značne si skomplikovali realizáciu postupových ambícií. Slováci si v stredu 15. júna zmerajú v Lille sily s Rusmi (15.00), v pondelok 20. 6. vyzvú Angličanov v Saint-Étienne (21.00).

„Prehrali sme, takže sme sklamaní. Myslím si, že sme si zaslúžili viac. Podľa mňa sme neboli horšie mužstvo, remíza by zápasu sedela väčšmi. V niektorých pasážach hry sme boli jasne lepší. Najmä po vyrovnávajúcom góle sme ich úplne zatlačili. Škoda, že sme to vtedy nezlomili a nestrhli víťazstvo na našu stranu. Žiaľ, nevyužili sme naše šance, Wales potrestal naše zaváhania a dal dva góly. Musíme sa vyvarovať chýb a pripraviť sa na zápas s Ruskom,“ povedal po dueli kapitán SR Škrtel, doplnil ho stopérsky kolega Ďurica:

„Ukázali sme svoju silu, ale dnes nám nebolo súdené. Wales nás ničím neprekvapil. Mali dve pološance, dali dva góly. Mali sme na viac, ale prehrali sme. Samozrejme, v kabíne sme boli aj sklamaní, ale jeden druhého sme podržali. Budeme sa snažiť ísť do ďalšieho zápasu na víťazstvo.“

Slováci v zápase dostali od hlavného arbitra, Nóra Sveina Oddvara Moena, päť žltých kariet, z toho štyri v záverečnej štvrťhodine. Walesania obišli bez kartového napomenutia. „Rozhodca to mohol dať aspoň päťdesiat na päťdesiat. Nám dával za všetko a im za nič. Ku koncu napríklad Bale šmykol Pekaríka, podľa mňa to bola jasná žltá karta, a nič,“ povedal 34-ročný zadák Ďurica. „Žiaľ, karty dával iba nám. V ďalšom dueli musíme byť opatrnejší, aby sme sa pred posledným nevykartovali,“ dodal o tri roky mladší hráč FC Liverpool Škrtel.

Aj slovenskí stopéri sa pristavili pri nepríjemnosti so zrušeným letom, ktorá poznačila zápasový deň slovenskej reprezentácie.

„Je to hanba. Takéto veci by sa nemali stávať. Ráno to nebolo ideálne, stále sme boli v spojení s rodinami; nevedeli sme, čo bude a či vôbec odletia. Napokon čakali na letisku od siedmej ráno do jednej popoludní a povedali, že let zrušili. Je to veľká hanba,“ vyhlásil Škrtel. „Škoda, že naši blízki neboli na zápase, bojovali sme aj pre nich,“ skonštatoval Ďurica.

Do osemfinále postúpia prví dvaja z každej zo šiestich základných skupín a tiež štyri najlepšie tímy z tretích miest. „Teraz je dôležité, aby sme sa v hlavách nastavili tak, že sa nič nekončí, všetko sa len začína. Máme ešte dva zápasy, v hre je šesť bodov. Musíme dať do toho ešte viac bojovnosti, ochoty vyhrať, pridať niečo navyše k tomu, čo sme ukázali dnes,“ uzavrel Ján Ďurica.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Ďuriš #slovenská futbalová reprezentácia