Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Náš tip! Chorváti naznačia svoju veľkú silu, Nemci to nemusia mať ľahké

Športoví redaktori denníka Pravda tipujú zápasy tretieho hracieho dňa na európskom futbalovom šampionáte vo Francúzsku.

12.06.2016 10:00
debata (2)

Viete, aké je najznámejšie, ale zároveň najtrápnejšie futbalové klišé? „Pred zápasom sú šance vždy 50:50“. Nie je to pravda! Každý duel má svojho favorita. A ak vo vzduchu visí prekvapenie, futbalový nos ho zacíti. Pridajte sa k nám a tipujte výsledky zápasov na európskom šampionáte vo Francúzsku…

Martin Prosnan, redaktor Pravda.sk

Turecko – Chorvátsko: V chorvátskom tíme o kvalitné individuality nikdy nebola núdza. Avšak tak veľa, ako ich majú dnes, mali naposledy azda na svetovom šampionáte v '98 tiež vo Francúzsku. Ak bude vládnuť v tíme jednota, pôjdu ďaleko. A v tom prípade nebude Turecko veľkou prekážkou…
Tip na výsledok: 0:2

Poľsko – Severné Írsko: Severní Íri ťahajú dvanásťzápasovú šnúru bez prehry. Bilancia, ktorá môže budiť obavy, však trošku zavádza. Íri totiž nenarazili na žiadneho veľkého súpera. Ani v kvalifikácii, ani v priateľských zápasoch. Elitným tímom nie sú ani Poliaci. Ale keďže každá séria má svoj koniec, tá Írska sa skončí práve dnes. Preruší ju Robert Lewandowski.
Tip na výsledok: 2:1

Nemecko – Ukrajina: Nemci naznačili, že do Francúzska neprišli v optimálnej forme. Nič to však neznamená. Linekerove pravidlo totiž stále platí (futbal je hra, ktorú hrá dvadsaťdva ľudí a na záver vždy vyhrajú Nemci.) Ich stroj sa bude rozbiehať pomaly, čo môžu Ukrajinci využiť.
Tip na výsledok: 1:0

Martin Prosnan

Adam Zelinka, redaktor denníka Pravda

Turecko – Chorvátsko: S Modričom, Kovačičom, Rakitičom či Mandžukičom môžu Chorváti dosiahnuť vo Francúzsku mimoriadny úspech. Postup zo skupiny by pre nich mal byť samozrejmosťou. A teda aj víťazstvo nad Tureckom. No pozor. Turci sa síce v úvode kvalifikácie trápili, no v jej závere zdolali Česko, Holandsko aj Island.
Tip na výsledok: 1:2

Poľsko – Severné Írsko: Žiadne trápenie sa pre Poliakov. Ostrovania sú outsiderom skupiny a túto úlohu si osvoja už v prvom zápase. Partia okolo Lewandowského si vytvorí dostatok šanci a premení ich. K prvým trom bodom na turnaji dokráča poľahky.
Tip na výsledok: 3:0

Nemecko – Ukrajina: Pomaly sa rozbiehajúci stroj? Kdeže! Nemci nebudú hazardovať a za víťazstvom pôjdu pevným krokom. Už v prvom polčase uberú z ukrajinského sebavedomia a dvomi gólmi naznačia vysoké ambície. Naopak, Ukrajinci si na prvý presný zásah na francúzskych trávnikoch musia počkať.
Tip na výsledok: 3:0

Máte iný názor? Myslíte si, že sa futbalu nerozumieme a výsledky zápasov tipujete lepšie? Podeľte sa o svoje názory na našom FACEBOOKOVOM PROFILE

Adam Zelinka
EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
2 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2016 vo futbale #Pravda tipuje