Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci už trénovali vo Vichy. Teraz budú za zatvorenými dverami

Slovenskí futbaloví reprezentanti už majú za sebou prvý tréning vo Vichy.

07.06.2016 19:30
autobus, slovensko, uefa euro, slovenský... Foto:
Autobus slovenskej futbalovej reprezentácie a hotel Les Célestins vo Vichy, prechodný domov zverencov Jána Kozáka počas majstrovstiev Európy.
debata

Do kúpeľného mestečka v strede Francúzska, kde bude mať slovenská výprava svoj kemp v čase finálového turnaja majstrovstiev Európy, dorazili v pondelok večer. V utorok večer absolvovali na mestskom štadióne Stade Darragon verejný tréning. Sledovala ho plná tribúna, lístky sa nepredávali, ale rozdávali.

„Toto bol jediný verejný tréning vo Vichy, ostatné už absolvujeme v neďalekom parku na tréningovom ihrisku a budú za zatvorenými dverami. Chceme si na nich vyskúšať niektoré taktické veci pred stretnutím s Walesom,“ vysvetlil asistent trénera Štefan Tarkovič. V piatok sa presunú slovenskí futbalisti do Bordeaux, kde ich čaká v sobotu prvý zápas proti Walesu. Po ňom sa zasa vrátia do Vichy.

Tarkovič prostredie, kde strávia slovenskí reprezentanti najbližšie týždne, pozná veľmi dobre. Pred príchodom výpravy ho dva razy navštívil, aby dohodol spolu s ďalšími spolupracovníkmi všetky podmienky. Príjemné a pokojné prostredie nájdu Slováci v päťhviezdičkovom komplexe Vichy Spa Hotel Les Célestins.

„Prvý raz som tu bol presne pred rokom v máji. Vedeli sme, že domáci urobia maximum pre to, aby bolo všetko pripravené na úrovni. To sa potvrdilo, všetko je v poriadku, dobre nás prijali,“ vravel slovenský tréner.

Predsa sa však vyskytli problémy, s ktorými nemohol vopred nik rátať. „Trošku je problém v tom, že vo Vichy bolo strašne zlé počasie a desať dní v kuse tu pršalo. Ihrisko, kde sme trénovali, bolo podmočené. Tréningové ihrisko v parku však vyzerá celkom dobre a od stredy sa pripravujeme tam.“

V hoteli si slovenská výprava zarezervovala dve poschodia, ktoré slúžia len pre ňu. Každý jej člen má samostatnú izbu. Hráči nemali nijaké špeciálne požiadavky a podmienky má rovnaké kapitán i nováčik v tíme.

„Máme už svoj zabehnutý postup. Hotel musí spĺňať niektoré podmienky, ale nejde o nič mimoriadne, neobvyklé. V hoteli budeme mať k dispozícii aj spoločné miestnosti, zasadačku, kde sa môžeme stretávať,“ doplnil Tarkovič. Na kratšie presuny budú futbalisti využívať šampionátový autobus v národných farbách.

Tarkovič nepricestoval do Vichy s ostatnými, pretože sledoval generálku Ruska so Srbskom v Monacu a presúval sa odtiaľ. Skončil sa remízou 1:1. „Bol to zaujímavý zápas. Rusi sa trošku trápili vo finálnej fáze, ale v defenzíve až na jednu situáciu nerobili chyby, hrali disciplinovane. Rusi hrajú dlhodobo veľmi organizovane, ťažko sa im dáva gól. Treba na to veľa kvality v útoku, bude to pre nás ťažký súper,“ charakterizoval mužstvo, s ktorým sa Slováci stretnú na šampionáte v B-skupine.

Stretnutie prinieslo aj negatívny moment, Rusom sa zranil Denisov a prišiel o účasť na ME. „To je malá športová tragédia, keď sa hráč zraní v príprave a ešte k tomu v poslednom zápase pred ME. Aj to však prináša futbal,“ dodal.

Najbližšiemu slovenskému súperovi Walesu generálka nevyšla. Podľahol Švédsku 0:3. „Bavili sme sa o zápase s trénerom Kozákom. Ešte ho budeme analyzovať, ale určite nebudeme z neho robiť hlbšie závery. Výsledok nevystihuje priebeh stretnutia. Wales nenastúpil v ofenzívnom zložení, aj preto výsledok situáciu trochu skresľuje. Stále ide o prípravu, zápas proti nám bude určite úplne iný,“ hodnotil Štefan Tarkovič.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #ME 2016 vo futbale #UEFA EURO #sokoli