Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Máme silnejší tím ako na MS 2010, tvrdí tréner Kozák

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák sa domnieva, že súčasné národné mužstvo má vyššiu kvalitu ako tím, ktorý účinkoval na MS 2010 v JAR.

14.05.2016 12:40
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák.
debata

„V terajšom slovenskom tíme je viacero hráčov, ktorí sa predstavili aj na svetovom šampionáte v Afrike. Títo chlapci vtedy získali neoceniteľné skúsenosti a počas nasledujúcich šiestich rokov hrali na najvyššej úrovni. Jedným slovom, stali sa z nich ešte lepší hráči. Ak k ním pripočítame ďalších mladších hráčov, povedal by som, že teraz máme silnejší tím. Myslím si, že sme to dokázali aj v kvalifikačných stretnutiach,“ cituje portál ruského denníka Sport Express vyjadrenie skúseného kormidelníka pre magazín World Soccer.

Šesťdesiatdvaročný rodák z Matejoviec nad Hornádom sa ako hráč v drese Československa predstavil na ME 1980 aj MS 1982. Nemyslí si, že účasť na týchto podujatiach mu nejakým spôsobom môže pomôcť v príprave na tohtoročné ME vo Francúzsku (10. júna – 10. júla). „Hrať na vrcholnom podujatí a zúčastniť sa na ňom ako tréner sú dve rozdielne veci. Ako hráč ste zodpovedný iba sám za seba. Kouč je zodpovedný za všetko – zloženie mužstva, tréningový proces, komunikáciu s médiami a podobne,“ doplnil Ján Kozák.

Slovensko sa na ME predstaví v základne B-skupine, postupne si zmeria sily s Walesom, Ruskom a Anglickom. Kozák priznal, že je veľkým fanúšikom waleskej hviezdy Realu Madrid Garetha Bala.

„Som veľkým priaznivcom madridského ‚bieleho baletu‘. Počas ostatných troch rokov som videl veľa zápasov, v ktorých Gareth Bale nastúpil. Rešpektujem jeho kvalitu, ale máme silu na to, aby sme Walesanov zdolali. Kvalifikačný duel so Španielskom ukázal, že sme schopní súperiť s najlepšími mužstvami na svete. Samostatné Slovensko sa prvýkrát v histórii dostalo na ME. Na trávniku sa budeme chcieť prezentovať v čo najlepšom svetle. Nie sme o nič horší ako ostatní. Za úspech budem považovať postup zo skupiny,“ skonštatoval na záver Ján Kozák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenská futbalová reprezentácia #ME 2016 vo futbale