Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španieli sľubujú vo finále veľkú ofenzívu

Španieli budú hrať vo finálovom súboji na ME proti Talianom ofenzívny futbal. Zverenci trénera Vicente Del Bosqueho zároveň dúfajú, že im to "squadra azzura" oplatí rovnakou mincou.

01.07.2012 12:00
Vicente del Bosque Foto:
Tréner Španielska Vicente del Bosque.
debata

Oba tímy chcú vo finále celej Európe ukázať, že sa nedostali medzi dve najlepšie mužstvá na turnaji náhodou a zároveň chcú pevne dodržať taktiku, ktorá im pomohla k doterajším úspechom v Poľsku a na Ukrajine. Tréner „la roja“ musí čeliť kritike ohľadom málo efektívnych útočníkov, ktorí nie sú rozhodujúcim prvkom vo výsledkoch zápasov tak, ako boli pred dvoma rokmi na MS v JAR alebo pred štyrmi rokmi na ME v Rakúsku a vo Švajčiarsku.

„Máme väčšiu povinnosť útočiť než brániť, pretože vychádzame zo schopností našich hráčov,“ vyhlásil v sobotu tréner Španielska. „Futbal sa neustále vyvíja a v tíme nastala obmena hráčov, ale zdravé jadro zostalo pokope. Hráme teda rovnako ako vždy,“ dodal 61-ročný Del Bosque. Najväčšiu zodpovednosť za strieľanie gólov si počas ME 2012 v španielskej reprezentácii medzi seba rozdelili Cesc Fábregas a Fernando Torres. David Silva pôsobil unavene a preto sa v španielskych médiách polemizuje, že ho vo finále nahradí Pedro Rodriguez, ktorý sa v dobrom svetle ukázal v dvoch zápasoch na turnaji, v ktorých „nastúpil do rozbehnutého vlaku“ ako striedajúci hráč.

Tréner Talianov Cesare Prandelli po nástupe do funkcie sľúbil reorganizáciu hry i filozofie talianskej reprezentácie a jeho zámer mu pomohol až k postupu do finále. „Keď máte v tíme Pirla, Marchisia a Montoliva, máte vlastne tím, ktorý chce hrať futbal, o tom niet pochýb,“ vyhlásil Del Bosue a dodal: „Bude to otvorený zápas, pretože obaja sa snažíme o útočný prejav. Navyše, máme veľmi podobný herný štýl. Skutočne v ňom nenachádzam veľa rozdielov. Na Talianoch je sympatické, že sa pod ťarchou doby zmenili a to všetko urobili pre úspech. Ani neuvažujeme nad tým, že by sme sa stretli s ťažko brániacim Talianskom.“

debata chyba