Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chcel slávu sám pre seba, no nemá nič! Nani sa obul do Ronalda

Smútok, sklamanie, žiaľ ale aj hnev a nervozita. Tieto emócie lomcovali po prehratom penaltovom rozstrele v semifinále ME hráčmi Portugalska. Obzvlášť nasrdený z vypadnutia bol hviezdny hráč Manchestru United Nani, ktorý sa dokonca "obul" do svojho kapitána Cristina Ronalda.

29.06.2012 14:56
Nani Foto:
Portugalčan Nani.
debata (4)

Najdrahší hráč sveta sa k penalte proti Španielsku ani nedostal. Na strelu zo značky bieleho bodu bol určený ako piaty v poradí, no keďže pred ním zlyhali z portugalského tímu Joao Moutinho a Bruno Alves, útočník Realu Madrid už svoj pokus nestihol zahrať. Krátko pred tým totiž Cesc Fábregas poslal obhajcov primátu opäť do finále.

„Cristiano si sám vyprosil, aby šiel na poslednú penaltu. Trénerovi Bentovi som povedal, že ja by som ho dal určite skôr,“ vyhlásil Nani a pokračoval: „Jedenástky sú veľká lotéria, no náš najlepší hráč mal ísť skôr, aby sme mali pohodu. Bohužiaľ, už sa to nezmení, ale takto sme vypadnúť nemali. Toto sme si nezaslúžili,“ priznal rodák z Kapverdských ostrovov.

Aj takto prežíval Cristiano Ronaldo vypadnutie... Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo Aj takto prežíval Cristiano Ronaldo vypadnutie Portugalska.

Portugalčania mali pri penaltách chaos. Najskôr sa na tretí kop zberal obranca Alves, no na poslednú chvíľu ho nahradil práve Nani. Ten svoj pokus premenil, zatiaľ čo obranca Zenitu Petrohrad Alves v štvrtej sérii poslal loptu len do brvna, čím ponúkol Španielsku mečbal. Fábregas ho následne aj so šťastím premenil.

I napriek penaltovej kontroverzii je Nani na seba a svojich spoluhráčov za to, čo na EURO predviedli, hrdý. „Nemáme sa za čo hanbiť. Počas celého turnaja sme ukazovali skvelú hru a takisto tomu bolo aj v súboji s majstrami sveta. Máme na čom stavať do budúcnosti,“ dodal Nani.

4 debata chyba