Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok v Donecku. Rozhodcovia obrali Ukrajincov o gól!

Aj fatálna chyba maďarských arbitrov prispela k tomu, že domáci futbalisti prehrali na európskom šampionáte s Anglickom a s turnajom sa lúčia.

19.06.2012 23:38
Terry, Ukrajina Foto:
John Terry vykopával loptu spoza bránkovej čiary.
debata (23)

V zápase medzi domácimi a Angličanmi prebiehala 62. minúta a na bránku Albionu sa rútil Devič. Naturalizovaný Ukrajinec vystrelil, prekonal aj Harta, ale toho na bránkovej čiare zastúpil Terry. Anglický stopér však vykopol loptu už spoza bránkovej čiary, no na prekvapenie Ukrajincov gól neplatil.

Obrovská chyba maďarských rozhodcov – hlavného Kassaia a bránkového Vada – poriadne rozčertila domácich hráčov. Ešte aj tesne po záverečnom hvizde vyčítal Ševčenko zaváhanie obom arbitrom.

Pozrite si, ako zlyhali maďarskí rozhodcovia

Zaváhanie rozhodcov zrejme znovu rozprúdi diskusiu o zavednie techniky do futbalu. Hoci mnohí hráči, tréneri aj odborníci Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) k tejto myšlienke tlačia, FIFA jej stále odoláva.

Situácia z Donecka pritom nie je jedninou v histórii futbalu. Mnohým fanúšikom pripomenula moment spred dvoch rokov, keď o gól ukrátili rozhodcovia práve Angličanov na majstrovstvách sveta v Južnej Afrike. Po strele Franka Lamparda siahali Angličania v súboji s Nemcami na vyrovnanie, ale rozhodcovia nepostrehli, že lopta sa po strele stredopoliara londýnskej Chelsea odrazila od brvna viac ako meter za bránkovú čiaru.

Aj vďaka tomuto skratu Uruguajčanov v pruhovanom – hlavného Lariondu a postranného Espinozu – išli Nemci v turnaji ďalej a Anglicko sa lúčilo.

Šokujúca chyba rozhodcov v súboji Anglicka s Nemeckom

Pamätníci si určite spomínajú na kontroverzný gól z finále svetového šampionátu v roku 1966. Strela z kopačky Geoffa Hursta sa v predĺžení odrazila od brvna na (za?) bránkovú čiaru. Hlavný švajčiarsky rozhodca Dienst sa okamžite rozbehol k postrannému Bachramovovi zo Sovietskeho zväzu. Ten prikývol, aby gól uznal - na radosť domácich a hnev Nemcov.

Kontroverzný gól z Wembley

 

O tomto presnom zásahu z Wembley sa tak hovorí ako o góle, ktorý nikdy nebol. Rozhodol však o jedinom titule majstra sveta pre kolísku futbalu v doterajšej histórii.

Jasný dôkaz - lopta je za bránkou, Ukrajina...
John Terry vyrazil loptu už z bránky, ale...
+1John Terry vykopával loptu spoza bránkovej čiary.
23 debata chyba