Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Penalta pre DAC! Prečo ten záber neprehrali rozhodcovi, čuduje sa maďarský arbiter FIFA. Slovanu vraj dovolili viac

Futbalový šláger medzi Dunajskou Stredou a Slovanom (2:3) vzbudzuje emócie aj dva dni po záverečnom hvizde.

09.05.2023 15:59
Dunajská Streda - Bratislava Foto: ,
Futbalisti Slovana sa tešia z gólu v Dunajskej Strede. Vľavo je rozhodca Filip Glova.
debata (19)

Tábor DAC-u sa pristavil najmä pri momente, keď hosťujúci Lucas Lovat v 60. minúte zahral vo vlastnej šestnástke pri výskoku rukou a Filip Glova si išiel pozrieť spomalené zábery na VAR. Pokutový kop však pre DAC neodpískal.

Portál maďarského denníka Nemzeti Sport píše, že dotyk Brazílčana bol viditeľný aj voľným okom. K analýze situácie oslovil bývalého rozhodcu FIFA Zsolta Szabóa.

„Na základe toho, čo sme mohli vidieť v televíznom prenose, rozhodcovi z miestnosti VAR-u ani neprehrali záber, na ktorom bola zreteľne viditeľná hra rukou,“ vravel Szabó.

„Nerozumiem, prečo mu na monitore ukázali tie sekvencie, z ktorých sa nedal vyniesť jasný verdikt. V priamom prenose televízie pritom bol rozhodujúci záznam, na základe ktorého mal byť bez akýchkoľvek pochybností nariadený pokutový kop,“ dodal 51-ročný arbiter.

K výkonu rozhodcu sa Szabó vyjadril nasledovne: „Mal som taký pocit, že hráčom Slovana dovolil viac. Stačí sa pozrieť na správanie po rozhodujúcej penalte…“

Náš pohľad na dianie v Dunajskej Strede je však trošku iný.

Šláger zničil rozhodca. DAC cíti krivdu neoprávnene

Mal to byť zápas o majstrovský titul. Sviatok, aký sa na futbalovom Slovensku koná iba raz za čas. Po záverečnom hvizde však zostáva v ústach pachuť. Zvaliť vinu iba na falošnú píšťalku rozhodcu Filipa Glovu by nebolo úplne v poriadku.

DAC Dunajská Streda ani Slovan Bratislava nezvládli nedeľňajší ligový duel emočne.

Predovšetkým dva momenty rezonovali aj deň po ostro sledovanom zápase. Prvým bola situácia z prvého polčasu a neuznaný gól Slovana po údajnej ruke. Druhým zasa neodpískaný pokutový kop pre Dunajskú Stredu. Hneď na úvod treba uviesť, že v oboch prípadoch sa hlavný arbiter fatálne pomýlil.

09. DAC - Slovan Čítajte viac Weiss povedal o svojom synovi, že nie je normálny a priznal, čo na to hovorí jeho manželka. Guľa penil aj na tlačovke

Jeho zlyhanie je o to väčšie, že spomínané momenty niekoľkokrát kontroloval pri systéme VAR. Domáci tím, ktorý mal ešte pred necelým mesiacom šesťbodový náskok a blížil sa k historickému zisku majstrovského titulu, sa cíti poškodený. Je to však mylný pocit.

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda