Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chovan opäť nechytal, Weiss prezradil, kedy sa to môže zmeniť. Kmotrík po derby kritizoval

Futbalisti Slovana si v nedeľnom derby 3. kola skupiny o titul neporadili s Trnavou, na ktorej trávniku remizovali 0:0.

03.04.2023 09:57
Adrián Chovan Foto: ,
Brankár Slovana Adrián Chovan po inkasovanom góle v závere zápasu s Bazilejom.
debata (1)

Obhajca stráca na lídra z Dunajskej Stredy šesť bodov. Na Tehelnom poli privíta DAC v šlágri na Veľkonočnú nedeľu.

Weissa mrzelo, sa jeho mužstvo v Trnave strelecky nepresadilo. Tvrdí však, že napriek bodovej strate na líderský post má Slovan všetko vo svojich rukách, keďže s Dunajskou Stredou sa stretne ešte dvakrát.

02. Trnava vs Slovan Čítajte aj Dojímavý odkaz Slovana, Spartak s lebkou a nervózny Weiss ml. Takto to vyzeralo v derby

„Vedeli sme, že je to derby, domáci vychádzajú z dobrej defenzívy. Nemali sme individuality, vpredu sme sa nepresadili. Nie vždy, keď musíte a chcete, tak to aj ide.

Ja som s bodom z Trnavy spokojný, máme to vo svojich rukách. Keď vyhráme všetky zápasy, sme majstri, keď nie, bude majster niekto iný. Máme teraz Dunajskú Stredu, musíme sa na duel pripraviť,“ povedal niekdajší lodivod slovenskej reprezentácie.

Podľa jeho náprotivka Michala Gašparíka ml. sa v derby zrodila zaslúžená remíza, pričom podľa neho rozhodla defenzíva a dobrá organizácia.

„Ani jedno mužstvo nemalo nikoho, kto by sa presadil. Snažili sme sa, aby nás Slovan nepotrestal z kontier, čo sa nám aj podarilo. Síce tam nejaké boli, ale nie do otvorenej obrany. Myslel som, že sa duel v závere otvorí, nestalo sa, a preto sa zápas skončil bez gólov,“ vyhlásil trnavský kouč podľa webu Spartaka.

Do bránky belasých sa rovnako ako v predchádzajúcom ligovom zápase proti Podbrezovej nepostavil Adrián Chovan, ale Martin Trnovský. Tréner Vladimír Weiss na tlačovej konferencii dostal otázku, či je druhý menovaný gólman novou jednotkou.

SR Dunajská Streda šport futbal FL o titul 3 Žilina TTX Čítajte aj Dunajská Streda využila zaváhanie Slovana. Pokojný tréner Weiss: Ak všetko vyhráme, budeme majstri

„Jednotka, dvojka, trojka… máme troch brankárov, prakticky štyroch, Šulla sa vracia do tréningového procesu, je tam mladý Hrdina. Rozhodol som sa pre Trnovského, Aďo (Chovan) to ťažko znášal, ale musí bojovať, nemôže spustiť ruky,“ povedal Weiss.

Po Chovanovom zaváhaní padol v polovici marcavyrovnávajúci gól Bazileja na 2:2 v odvete osemfinále Európskej konferenčnej ligy, Slovan zápas prehral v rozstrele a so súťažou sa rozlúčil.

„Musí v tréningu ukázať, že sa chce vrátiť. Samozrejme mu šancu dám, ešte je veľa zápasov. Hráme pohár, priestor na to je, musí ukázať, že je tu a mužstvo mu pomôže,“ doplnil Weiss, no priamej odpovedi na otázku, či Chovan nastúpi proti Dunajskej Strede, sa vyhol:

„Nastúpia tí, ktorí do toho dajú všetko a ukážu kvalitu, ktorú budeme potrebovať.“

SR futbal SP finále Slovan Bratislava Trnava TTX Čítajte aj Nezaslúžené a privysoké platy? Väčšina futbalistov zarába menej, ako je slovenský priemer

Kmotrík: Takto sa o belasý dres nebojuje

Generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík mladší po zápase na sociálnej sieti netajil nespokojnosť so zápasom v Trnave.

„Takto sa za belasý dres teda nebojuje. Zápas, v ktorom sme mohli veľa získať, skončil remízou. Výkon našich chlapcov ma nemilo prekvapil, avšak to k futbalu bohužiaľ patrí. Jednou jedinou strelou za 90 minút sa tri body zo súperovho ihriska berú veľmi ťažko,“ napísal funkcionár Slovana.

Čo sa dialo na trávniku 167. najslávnejšieho derby Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Tréner domáceho Spartaka Michal Gašparík kul...
Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Adrián Chovan #Martin Trnovský