Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kmotrík ml. je späť a nastal pohyb. Vysporiadal sa s Tomaschekom a Vittekom

Najslávnejší slovenský futbalový klub Slovan Bratislava vo štvrtok ráno informoval, že po piatich mesiacoch sa do pozície generálneho riaditeľa vracia syn majiteľa, Ivan Kmotrík mladší. Pre skslovan.com poskytol prvý rozhovor v staronovej funkcii.

02.03.2023 19:13
Ivan Kmotrík ml. Foto:
Ivan Kmotrík mladší, staronový generálny riaditeľ futbalového Slovana.
debata (10)

Jeho prvé kroky po návrate sa týkali najmä športovej časti fungovania klubu. „Z môjho pohľadu je však základom to, aby sme všetci ťahali za jeden koniec povrazu,“ skonštatoval Kmotrík mladší.

Na piatok zvolal klubový míting so zamestnancami, na ktorom chce spoločne zadefinovať ciele pre nasledujúce tri mesiace. Prezradil aj zmeny v štruktúrach klubu. Z pozície športového riaditeľa sa na pozíciu vedúceho mužstva presunie bývalý slovenský reprezentant Róbert Tomaschek.

„Pozícia vedúceho mužstva je pre neho veľmi dobre známa z reprezentácie. Má veľké skúsenosti z národného tímu, kde spolupracoval aj s naším trénerom Vladimírom Weissom st. a som presvedčený, že bude platnou posilou realizačného tímu A-mužstva,“ uviedol generálny riaditeľ.

613949348 Čítajte viac Ronaldo si kúpil bleskurýchle auto od chorvátskeho boháča. Na svete je takých len desať

Zmena nastala aj v prípade druhého známeho mena vo vedení klubu, ktoré prišlo po odchode Kmotríka ml. na konci minulého roka. Reč je o Róbertovi Vittekovi, ktorý doteraz zastával pozíciu riaditeľa pre medzinárodné vzťahy.

„Keďže aktuálne nemáme oddelenie skautingu, chcel by som v rámci neho využiť rozhľad, skúsenosti i kontakty Róberta Vitteka. Rád by som ho videl viac v športovej časti, v ktorej by mohol byť pre náš klub ešte väčším prínosom,“ povedal Kmotrík s tým, že v najbližších troch mesiacoch má Vittek pomáhať s odsledovaním potenciálnych letných posíl.

Na finálnej podobe novej štruktúry bude staronový šéf klubu pracovať v najbližších mesiacoch. Finálna organizačná štruktúra a personálne obsadenie by malo byť definitívne pred začiatkom nového ročníka. „Samozrejme, s tým bude spojená aj vízia klubu na nadchádzajúce obdobie,“ uviedol.

Achraf Hakimi, Hiba Abouková Čítajte viac Rozprávka o marockých Beckhamovcoch sa končí. Žena hviezdy PSG chce rozvod

Futbalistov Slovana čaká v najbližších týždňoch náročné obdobie. Už v sobotu na Tehelnom poli privíta odvekého rivala Spartak Trnava a vo štvrtok sa predstaví v prvom osemfinále Európskej konferenčnej ligy na pôde FC Bazilej.

Kmotrík ml. sa poďakoval otcovi za opätovné prejavenie dôvery. „Chcem sa pokúsiť priniesť nový impulz a pomôcť klubu. Jeho osud mi nie je a ani nebol ľahostajný.“ Jeho cieľom je stmeliť tím ľudí pracujúcich v Slovane, aby spoločne zabojovali o piaty majstrovský titul v rade.

Lionel Messi Čítajte viac Messi sa buchol po vrecku. Celému tímu Argentíny pripravil unikátny darček

Priznal, že generálnym riaditeľom sa nateraz stáva len do konca prebiehajúcej sezóny. „Pokiaľ budem mať v nej priestor implementovať svoju víziu a štruktúru klubu, a bude mi naďalej prejavená dôvera, budem veľmi rád pokračovať.“

Vyjadril sa aj k napätej atmosfére v klube po tom, čo Slovan stratil prvé miesto v tabuľke najvyššej súťaže a v lige zaznamenal tri nerozhodné výsledky za sebou. „Je pochopiteľné, že sme pod tlakom médií i verejnosti. Počas uplynulých dní som sa viackrát stretol s trénerom Vladimírom Weissom. Všetky veci máme vyjasnené,“ priznal šéf obhajcu majstrovského titulu.

Podotkol, že obaja sú pripravení urobiť všetko, čo bude v ich silách, pre dobro Slovana. „Máme spoločný cieľ a budeme sa snažiť zvládnuť to,“ dodal Kmotrík mladší.

Slovenské štadióny, ktoré budú hostiť ME 2025 Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
koláž štadióny
10 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík #Fortuna liga