Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan k sebe láka Polievku, tvrdé jadro ho urážalo: Nepoznajú ma

Slovan Bratislava má o jeho služby už dlhšie záujem a ako potvrdil tréner Vladimír Weiss, záujem stále trvá. Na Tehelnom poli by ešte túto jar radi videli Róberta Polievku.

19.02.2023 10:15
Róbert Polievka Foto: ,
Najlepší strelec futbalovej ligy, kanonier Banskej Bystrice Róbert Polievka.
debata (5)

Útočník banskobystrickej Dukly strelil v sobotu na Tehelnom poli belasým už do prestávky dva góly a obral ich o dva body (2:2). A s tvrdým jadrom Slovana si nádejná posila ich mužstva vymieňala nešportové gestá. Fanúšikovia mu niekoľkokrát adresovali vulgárne skandovanie a Polievka im ukázal vztýčený prst.

„Ťažko sa hrá, keď na vás od prvej minúty fanúšikovia kričia, že ste k… Čo mám robiť? Chápem, že mi nebudú všade tlieskať a nemusia ma mať radi, ale my sme rovnakí ľudia ako oni. Nik ma nepozná a budú mi nadávať?! To ma uráža. Na ihrisku sú emócie, ale ľudia by mali prejavovať viac rešpektu," reagoval Polievka.

Vladimír Weiss Čítajte viac Weiss: Nemôžeme dostať gól z Vajnorskej. Pokúsime sa získať Polievku

Tréner Weiss na jeho adresu poznamenal. „Naši obrancovia nechali Polievkovi veľa času, upozorňoval som ich na to. Ale má kvalitu a vedel sa presadiť. Sú na neho rôzne názory. Môj je iný. Budeme ešte o ňom rokovať a pokúsime sa ho získať. Máme ešte dva dni. Uvidíme, či sa vieme dohodnúť."

Polievka potvrdzoval dobrú výkonnosť už na jeseň, strelil osem gólov. V dvoch tohtoročných kolách k ním pridal štyri. „Teší ma to, ale aj keby dal gól niekto iný, bol by som rovnako rád, je to jedno. Som tu na to, aby som pomáhal mužstvu. Dvoma gólmi sme Slovan dosť vyplašili. Ukázali sme, že aj futbalovo malá Banská Bystrica dokáže potrápiť veľký Slovan," komentoval strelec.

S dvanástimi gólmi sa už vyšvihol na čelo poradia kanonierov, preskočil dunajskostredského strelca Krstoviča. „Mám z toho radosť, ale pre mňa je prioritou, aby mužstvo stúpalo vyššie v tabuľke. Pokiaľ to pôjde, až do prvej šestky. Verím, že sa čo najskôr vráti zranený Krstovič. Prajem mu skoré uzdravenie, jeho miesto je na ihrisku."

Sr futbal FL 20. kolo Slovan Banská Bystrica BAX Čítajte viac Spájali ho so Slovanom. Polievka dvakrát udrel a obral majstra o body

Slovan mal v súboji s Duklou väčšinu zápasu prevahu, ale Banskobystričania siahali na jeho pôde na tri body. „Prvý polčas bola úplna katastrofa," komentoval domáci tréner. Na začiatku druhého polčasu urobil tri zmeny, ale hostia až do 75. minúty viedli 2:0. Potom Weiss znížil z penalty a v poslednej minúte Green vyrovnal.

„V prvom polčase sme súpera potrápili, pokiaľ sme vládali, boli sme nebezpeční aj vpredu. V druhom sa prejavila kvalita súpera. Trpeli sme. Keď chceme na Slovane vyhrať, musíme mať aj kusisko šťastia. Mali sme ho, ale nie až tak veľa. Keby mi niekto pred zápasom povedal, že sa to skončí 2:2 a ešte v 86. minúte budeme viesť, bral by som to. Malé sklamanie však zostalo," tvrdil Polievka.

Bod venoval spoluhráčovi Michalovi Faškovi. V predchádzajúcom zápase sa zranil, museli ho operovať. „Statočne to zvláda. Pre nás to boli chvíle hrôzy a pre neho to bolo ešte horšie. Budeme bojovať aj za neho."

Hráči slovenskej ligy, ktorí prestúpili k rivalovi Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky

Ladislav Molnár (zo Slovana do Košíc, 1996)...

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss #Fortuna liga #Róbert Polievka