Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava nezvládla vstup do skupiny, v 2. polčase dostala štyri góly. Tréner Razgradu: Mohli sme dať raz toľko

Futbalisti Spartaka Trnava neuspeli vo svojom historicky prvom vystúpení v skupine Európskej konferenčnej ligy (EKL). Na pôde bulharského Ludogorca Razgrad prehrali v zápase prvého kola H-skupiny vysoko 0:4, všetky góly zaznamenali domáci v druhom polčase.

21.09.2023 20:44 , aktualizované: 21:38
Bulharsko SR šport futbal EKL H 1.kolo Trnava Foto: ,
Kapitán Trnavy Martin Mikovič (vpravo) a Aslak Fonn Witry z Ludogorca.
debata (3)

EKL – H-skupina, 1. kolo:

Ludogorec Razgrad – FC Spartak Trnava 4:0 (0:0)
Góly: 50. a 63. Piotrowski, 46. Jordanov, 90.+4. Rwan Seco. Rozhodovali: Nuza – Berisha, Selimaj (všetci Kos.), ŽK: Goncalves, Son – Zeljkovič, Mikovič, Procházka
Razgrad: Sluga – Witry, Songo-Sundberg, Verdon, Son – Jordanov (73. Naressi), Piotrowski, Goncalves (85. Jankov) – Tekpetey (85. Chouiar), Tissera (59. Rwan Seco), Vidal (73. Delev)
Trnava: Takáč – Koštrna, Gorosito (46. Djurič), Kóša – Zeljkovič (72. Procházka) – Šulek, Bainovič, Mikovič – Ofori (72. Azango), Ďuriš (72. Paur), Bernát (57. Daniel)

EKL: Tesná výhra Slovana a vysoká prehra Trnavy Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
24. KÍ Klaksvík (Faer. Ostrovy) - 4 165 500 eur

Trnavský Spartak sa v skupine európskej súťaže predstavil po piatich rokoch a jeho premiéru v skupine EKL sledovalo naživo aj približne sto jeho priaznivcov. Tí pri povzbudzovaní dokázali často prečísliť aj domácich, štadión s kapacitou viac ako 10-tisíc miest sa zaplnil iba do polovice.

Tréner Ludogorca Ivajlo Petev hodnotí zápas s Trnavou
Video

Dvanásťnásobný bulharský šampión bol doma favorit a od úvodu to potvrdzoval. Medzinárodný kolektív „zeleno-bielych“ držal častejšie loptu na kopačkách, Spartak sa v úvode viac sústredil na defenzívu a čakal na možnosť protiútoku.

Ludogorec, Trnava Čítajte aj Zápas Razgrad - Trnava sme sledovali ONLINE

V 10. min poslal nebezpečný center do šestnástky Witry, Trnavčanom sa však podarilo dostať loptu do bezpečia. Spartak mal prvý náznak príležitosti v 17. min, keď kvalitne zrealizoval signál po priamom kope, no pohotovo zasiahol v obrane Tekpetey.

Ghanský útočník mal následne o dve minúty najväčšiu šancu prvého polčasu, keď sa dokázal „preštrikovať“ do šestnástky pomedzi obrancov súpera, no jeho pokus zneškodnil brankár Takáč.

Trnavčania dokázali do prestávky nasmerovať loptu na bránu súpera jedenkrát, no s hlavičkou obrancu Kóšu v 34. min po rohovom kope nemal domáci brankár Sluga problémy. Tesne pred prestávkou ešte ohrozil bránu Trnavy Goncalves, no tesne minul pravú žrď.

Ján Bernát Čítajte aj Trnava je futbalové mesto, s ktorým chcem získať trofej. Prísni fanúšikovia? Platia si za dobrý futbal

Úvod druhého polčasu vyšiel domácim parádne. Už v prvej minúte po zmene strán napriahol spoza šestnástky jediný Bulhar na ihrisku Ivan Jordanov a trafil presne k žrdi. V 50. min to bolo už 2:0 pre Razgrad.

Technicky disponovaný Tissera dopravil loptu do šestnástky a poslal ideálny center pred bránu na Piotrowského, ktorý v koncovke nezaváhal. Hráči Spartaka mohli odpovedať a v 55. min si vypracovali dovtedy najväčšiu príležitosť, Bainovič však hlavičkoval zblízka tesne nad bránu.

8. Legia Varšava Čítajte aj Favorit z Premier League padol vo Varšave. Mostar otočil s Alkmaarom z 0:3, uspela aj Plzeň

Tretiu ranu však „červeno-čiernym“ zasadil Piotrowski v 63. min. Tvárou v tvár Koštrnovi vystrelil spoza veľkého vápna a lopta zapadla presne k žrdi. Hráči Ludogorca aj s trojgólovým náskokom pokračovali v aktivite a odmenou im bol štvrtý gól v štvrtej minúte nadstavenia. Z diaľky napriahol Piotrowski, Takáč loptu vyrazil pred seba a Rwan Seco ju technickým lobom dopravil do siete.

Michal Gašparík, tréner Trnavy: „Prvý polčas chalani odmakali. Okrem jedného prípadu sme nepustili súpera do šancí. Chceli sme dostať do hry viac krídla, no kvalitou súpera sa nám to nedarilo. Chalani sa cez polčas ‚hecovali‘, chceli sme viac držať loptu na kopačkách, no dostali sme hneď v prvej minúte gól, čo sa nemôže stať. Mohli sme sa ešte vrátiť do zápasu po šanci Bainoviča, no súper potom ukázal kvalitu. Je to pre nás krutá prehra. Zo štyroch gólov boli tri v podstate strely spoza šestnástky. Výsledok teraz vyzerá zle. Nemôžete proti takému silnému súperovi dostať gól v prvej minúte druhého polčasu a potom aj v poslednej.“

Ivajlo Petev, tréner Razgradu: „Odohrali sme kvalitný zápas. Škoda, že sme v prvom polčase nedali gól. Museli sme cez polčas urobiť zmeny a tie nám vyšli. Kontrolovali sme hru počas celého zápasu. Dali sme štyri góly a možno sme mohli dať ešte raz toľko. Gratulujem hráčom, splnili všetko, čo sme si povedali.“

Aktualizujeme…

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Ludogorec Razgrad