Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál Legie Varšava v Holandsku. Dvaja hráči skončili vo väzbe. Boli sme napadnutí, tvrdí hovorca

K veľkému škandálu prišlo po stretnutí Európskej konferenčnej ligy medzi AZ Alkmaar a Legiou Varšava (1:0). Ako informuje Przeglad Sportowy dvaja futbalisti, Josue a Radovan Pankov, boli zadržaní a noc strávili v policajnej väzbe.

06.10.2023 11:19
811373689 Foto:
Autobus futbalistov Legie Varšava pred odchodom spred štadióna holandského Alkmaaru.
debata

Futbalistov Legie Varšava po stretnutí proti AZ zatkla polícia v Alkmaare a môžu byť prepustení až v piatok večer. A čo sa vlastne stalo?

Po zápase nechcela polícia a ochranka hráčov a zamestnancov Legie pustiť zo štadióna. Futbalisti, ako aj prezident klubu, mali byť napadnutí a úderom čelil aj kondičný tréner klubu.

Na sociálnych sieťach sa objavili informácie, že poľským fanúšikom mali byť po zápase odobraté klubové vlajky a to mohlo spôsobiť celý konflikt. Hovorca varšavského tímu však tieto správy poprel.

Slovinsko futbal EKL 2. kolo A Ľubľana Slovan Čítajte viac Weiss penaltu nepremenil, Čavrič áno. Slovan po triumfe v Ľubľane vedie skupinu. Tréner: Čo viac si môžeme želať

„Nespájal by som jedno s druhým. Mužstvo sa chcelo pokojne vrátiť zo zápasu. Autobus bol z troch štvrtín pripravený a my sme chceli len odísť,“ uviedol Bartosz Zaslawski.

Video z policajného zásahu zachytil Jarek Jankowski a zavesil ho na Twitter. „Tu je moment agresívneho útoku holandskej polície na prezidenta Dariusza Mioduskeho. Absolútny škandál. Bezpečnosť niekoľkých hráčov a zamestnancov bola narušená,“ napísal. Pozrite si zábery:

Kapitán Legie Josue a Radovan Pankov strávili po incidente noc vo väzbe. Portugalca a Srba zadržala polícia počas incidentu, pri ktorom polícia údajne strkala do hráčov.

„V Holandsku vás môže polícia zatknúť, ak existuje dôvodné podozrenie, že ste spáchali trestný čin. Dôležité je, že zadržanie môže trvať maximálne 9 hodín, aby bolo možné viesť vyšetrovanie. Čas medzi 24:00 a 9:00 hod nie je zahrnutá,“ vysvetlila advokátska kancelária prawokarne.nl.

David Beckham Čítajte viac Krajina mu ležala pri nohách. Ubehlo už 22 rokov od Beckhamovho pamätného gólu

V skutočnosti tak môže byť dvojica futbalistov zadržiavaná až 18 hodín a prepustená v piatok po šiestej hodine večer.

„Neboli sme agresívna strana, boli sme napadnutí. Neviem, prečo ich zatkli. Možno najviac rozprávali… Ťažko povedať, dôvody nepoznám,“ skonštatoval hovorca Legie.

O dvojicu futbalistov sa stará právne oddelenie varšavského klubu. Výprava mala odletieť z Holandska o pol jedenástej ráno. Cez víkend čaká slávny klub šláger poľskej ligy, keď nastúpi proti majstrovi, Rakówu Czestochowa.

Ohlasy na zápasy Slovana a Trnavy v Európe Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
25. Olimpija Ľubľana (Slovinsko) - 4 088 500 eur
debata chyba
Viac na túto tému: #legia varšava #AZ Alkmaar #Konferenčná liga