Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma v skupinách pokračuje. PSG spasila jedenástka, Hancko sa bezmocne prizeral vlastným gólom kolegov

Futbalisti FC Barcelona, Borussie Dortmund, Atletica Madrid a Lazia Rím si v utorňajšom programe 5. kola skupinovej fázy Ligy majstrov zabezpečili postup do osemfinále.

28.11.2023 23:05 , aktualizované: 23:18
825059251 Foto:
Milan Škriniar v súboji s Anthonym Gordonom.
debata

Barcelonu posunulo ďalej víťazstvo 2:1 v H-skupine nad FC Porto, Dortmund triumfoval v F-skupine na pôde AC Miláno 3:1 a Atletico s Laziom zvládli svoje zápasy v E-skupine.

Paríž SG v zostave s Milanom Škriniarom remizoval v dôležitom domácom súboji F-skupiny s Newcastlom United 1:1, keď sa o vyrovnanie postaral vo ôsmej minúte nadstaveného času Kylian Mbappe.

Francúzsky šampión figuruje na druhom mieste tabuľky o dva body pred Newcastlom a AC Miláno, pričom postúpiť môže ešte môžu všetky tri tímy.

Dortmund už má osemfinálovú miestenku a skupinu vyhrá, keď o dva týždne doma nepodľahne PSG.

psgbvb Čítajte viac Dramatický súboj PSG s Newcastle United sme sledovali ONLINE

Newcastle prišiel do Paríža bez viacerých zranených hráčov, ale v 24. minúte ho poslal do vedenia Alexander Isak.

Domácim chýbala ľahkosť, ich najväčšiu šancu na vyrovnanie spálil v nadstavenom čase prvého polčasu Ousmane Dembele.

Po zmene strán zaváhal vo dvoch príležitostiach Bradley Barcola a do domácich radov sa začala vkrádať nervozita, ktorá ich sprevádzala až do konca zápasu.

V nadstavenom čase však hlavný rozhodca Marciniak po konzultácii s VAR ukázal na biely bod po hre rukou od Valentina Livramenta vo vlastnej šestnástke a Mbappe z pokutového kopu vyrovnal – 1:1.

V druhom stretnutí zamotaného „efka“ viedla Borussia Dortmund od 10. minúty na pôde AC Miláno po góle Marca Reusa z jedenástky, keď krátko pred ním neuspel z bieleho bodu Olivier Giroud.

SR Futbal kniha Ján Ďurica krst BAX Čítajte viac Jedna horalka na týždeň, strach o život na konci kariéry. Ďuricovu životnú spoveď pokrstili pivom a trávou

V 37. minúte „rossoneri“ vyrovnali, presadil sa Samuel Chukwueze. Vedenie si hostia vzali späť v 59. minúte po góle Jamieho Bynoea-Gittensa a v 69. minúte Karim Adeyemi stanovil na konečných 1:3.

Atletico zdolalo 3:1 domáci Feyenoord, za ktorý nastúpili obaja Slováci – Dávid Hancko v základe a Leo Sauer na záverečnú štvrťhodinu.

Ich tím skončí v tabuľke E-skupiny tretí a bude na jar pokračovať v 16-finále Európskej ligy. Druhé Lazio zdolalo doma Celtic Glasgow 2:0, keď sa v záverečnej desaťminútovke dvakrát presadil striedajúci Ciro Immobile.

Barcelona potrebovala na spečatenie postupu z H-skupiny zvíťaziť nad FC Porto, no jej plány po polhodine naštrbil stredopoliar Pepe.

Už o dve minúty však Katalánci vyrovnali zásluhou Joaa Cancela a po zmene strán ich poslal do vedenia ďalší portugalský legionár Joao Felix, pričom tesný náskok si už favorit ustrážil.

00. Hlavná FOTO Čítajte viac Volajú ju Beckham v sukni. Za reklamu na Instagrame dostane viac, ako za rok vo futbale. Kto je najsexi hráčka na svete?

V hre o postup vďaka víťazstvu 1:0 nad Royalom Antverpy zostáva Šachtar Doneck. Ukrajinský tím má na konte 9 bodov rovnako ako Porto, o dva týždne ho bude musieť v Portugalsku zdolať, aby sa dostal na druhú postupovú pozíciu.

V G-skupine bola tajnička postupujúcich tímov vylúštená už pred zápasmi 5. kola. Vzájomný duel Manchestru City a RB Lipsko priniesol víťazstvo anglického tímu 3:2, ktoré obhajcu trofeje potvrdilo ako víťaza skupiny, Lipsko skončí druhé.

City pritom po polčase prehrávalo po dvoch góloch Loisa Openu, po zmene strán sa o obrat postarali Erling Haaland, Phil Foden a Julian Alvarez.

V druhom zápase „géčka“ si Young Boys Bern poradil s CZ Belehrad 2:0 a zabezpečil si tretie miesto, ktoré mu garantuje účasť v jarnom šestnásťfinále Európskej ligy.

5. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov:
E-skupina:
Lazio Rím – Celtic Glasgow 2:0 (0:0)
Góly: 82. a 85. Immobile
Feyenoord Rotterdam – Atletico Madrid 1:3 (0:1)
Góly: 77. Wieffer – 14. Geertruida (vlastný), 57. Hermoso, 81. Gimenez (vlastný)
/D. Hancko odohral celý zápas, L. Sauer (obaja Feyenoord) nastúpil v 78. minúte/

F-skupina:
Paríž SG – Newcastle United 1:1 (0:1)
Góly: 90.+8 Mbappe (z 11 m) – 24. Isak
/M. Škriniar odohral celý zápas + ŽK – M. Dúbravka bol na lavičke náhradníkov/
AC Miláno – Borussia Dortmund 1:3 (1:1)
Góly: 37. Chukwueze – 10. Reus (z 11 m), 59. Bynoe-Gittens, 69. Adeyemi

G-skupina:
Manchester City – RB Lipsko 3:2 (0:2)
Góly: 55. Haaland, 70. Foden, 87. Alvarez – 13. a 33. Openda
Young Boys Bern – CZ Belehrad 2:0 (2:0)
Góly: 8. Nedeljkovič (vlastný), 29. Blum

H-skupina:
FC Barcelona – FC Porto 2:1 (1:1)
Góly: 32. Cancelo, 57. Joao Felix – 30. Pepe
Šachtar Doneck – Royal Antverpy 1:0 (1:0) – hralo sa v Hamburgu
Gól: 12. Matvijenko

Zárobky Slovana a Trnavy v EKL Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
32. Čukarički (Srbsko) - 3 218 000 eur
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #PSG #Dávid Hancko #Mian Škriniar