Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina by mohla prísť za jeden večer až o šesť miliónov eur

Bez ohľadu na výsledok si žilinskí futbalisti zahrajú v skupinovej fáze európskej súťaže. Ak vyradia Spartu, bude to v Lige majstrov, ak sa cez ňu napriek dvojgólovému náskoku nedostanú, predstavia sa v Európskej lige.

25.08.2010 13:17
Pavel Hapal Foto:
Tréner Žiliny Pavel Hapal.
debata (16)

Jedno to však Žilinčanom byť nemôže. Okrem toho, že v Lige majstrov narazia na ešte atraktívnejších súperov, zinkasujú v nej za postup podstatne viac. V dnešnom súboji so Spartou by mohli prísť až o 6,1 milióna eur. Postup do skupinovej fázy Európskej ligy si UEFA cení na milión eur, do skupinovej fázy Ligy majstrov na 7,1 milióna (3,8 milióna za postup a 550-tisíc za každý zápas bez ohľadu na výsledok).

Žilinský klub by mohol len v základnej skupine Ligy majstrov zarobiť 11,9 milióna eur, čo je však ideálna situácia, ktorá ráta so šiestimi víťazstvami. Za každú výhru totiž mužstvo berie 800-tisíc a za remízu 400-tisíc. V Európskej lige sú aj tieto odmeny podstatne nižšie – 140-tisíc eur za výhru a 70-tisíc za remízu.

Každého účastníka skupiny však čaká aj podiel na zisku z predaja televíznych práv. Tieto sumy vyčíslia až po skončení súťaže. Posledný víťaž najprestížnejšej súťaže Inter Miláno zarobil v minulom ročníku 29 miliónov na prémiách a 19,6 miliónov na televíznych právach.

V tomto okamihu už MŠK zarobil 2,1 milióna eur, to je suma, ktorú garantuje UEFA za postup do play off Ligy majstrov, v ktorom sa bojuje o účasť v hlavnej, skupinovej časti.

Prémie v Lige majstrov
Postup do skupinovej fázy 3,8 miliónov eur
Každý zápas v skupine 0,55 miliónov eur
Každá výhra v skupine 0,8 miliónov eur
Každá remíza v skupine 0,4 miliónov eur
16 debata chyba